Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: PMI drama

Liveblog: PMI drama

Update 16:05 uur: Lyft

U verwacht het niet?

 


Update 16:00 uur: Basic-Selfie

Prima ISM Index, ofwel Europa is het lelijke eendje?

 


Update 15:45 uur: Basic-Selfie

Geloof in je selfie, heel leuk gevonden. Helemaal gemist vandaag en gezien de koersreactie van Basic-Fit vindt u de grap wat minder.

 


Update 15:10 uur: Goud vs bonds

Deze meneer is van de St. Louis Fed, dat u het even weet. Heel scherp, maar maakt hij niet een foutje? Goud yieldt 0%, dus ook niet negatief.

 


Update 14:50 uur: Er komt wel recessie, er komt geen recessie

Zeg maar ja...

... of zeg maar nee:

 


Update 14:45 uur: Banken

Vanavond overleg tussen regering en banken, maar dat lijkt me meer iets voor de #schande en #ophef brigade dan beleggers?

 


Update 14:40 uur: 1 April Google Gmail

De 1 aprilgrap die geen 1 aprilgrap was.

 


Update 14:00 uur: "Saudi Aramco is $1,2 biloen waard"

Het is adembenemend hoeveel winst Saudi Aramco maakt. Dit weekend lekte er weer wat feiten en cijfertjes uit over het Saudische staatsoliebedrijf, dat Sabic wil overnemen. Dat kocht weer een jaartje of vijftien jaar geleden de bulkchemie van DSM. Dat doen nu bijna €100 en geen Limburger die spijt heeft van die verkoop, lijkt me.

Het zou de grootste beursgang moeten worden sinds misschien wel de VOC. Het is er nog niet van gekomen. Saudi-Arabië kan vinden dat het bedrijf op $2 biljoen moet worden gewaardeerd, maar de markt denkt daar anders over, is denk ik de kortste samenvatting.

Update 13:30 uur: Air France-KLM

De koers zwabbert maar wat vandaag, maar krijgt wellicht ook hier een tikje van mee. Carriers zijn altijd erg gevoelig voor sectornieuws.

Ja en Easyjet -9% natuurlijk:,/p>

 


Update 09:00 uur: Nevi PMI

Het cijfer valt mee, maar die nieuwe orders... Dit zegt Nevi er zelf over en verhip, de naam ASML valt. 

Positief is vooral dat het aantal nieuwe exportorders na een stagnatie in de eerste maanden van 2019 is toegenomen. Daar staat dan weer tegenover dat het aantal nieuwe orders bij Nederlandse productiebedrijven in maart nagenoeg tot stilstand is gekomen. De aankondiging van DAF om voor het eerst in drie jaar de productie terug te schroeven past bij deze ontwikkeling.

Verder waarschuwt ASML voor een dip op de chipmarkt, een belangrijke indicator voor dit zeer innovatieve bedrijf. Op zich zijn deze signalen zeker geen reden tot paniek, 2018 was immers voor veel bedrijven een topjaar. Een soort adempauze is dan ook niet gek en mogelijk zelfs wel goed.

Nederland is echt de gunstige uitzondering, want verder in Europa is het bar en boos. Duitsland en Frankrijk nog slechter en zelfs de Zwitsers hebben ook hun stukje brood in de fondue laten vallen. Spanje valt wel mee. 

Toch loopt de Duitse rente drie basispunten op naar -0,03. Die van ons tikt zelfs vier aan.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 1 april 2019 17:00
    Als er een deal komt tussen de VS en China dan zal de economie weer een positieve impuls krijgen. Het wachten daarna is op een deal tussen de EU en de VS.

    Als de EU op het huidig standpunt blijven staan zal de Eurozone (met name Duitsland) nog wel een extra dip gaan krijgen. Wellicht zal de EU ooit worden teniet gedaan en gewoon vervangen worden door de EEG. Toen ging het gewoon over handel en hadden wij niets te maken met de keizer in Frankrijk en de huidige regenten in Brussel.

    De groei zal wereldwijd een beetje afnemen, maar door het constant bijsturen van de centrale banken zie ik een echte recessie niet komen. Dit ondanks alle verhalen van partijen die dit schijnbaar heel graag willen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links