Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fondsenrondje: Volop goed nieuws

Fondsenrondje: Volop goed nieuws

Op een dag waar Galapagos (+15,2%) en Altice (+25,2%) de show stelen, noteert de AEX een keurige plus van 0,6%. Dit is iets beter dan de overige Europese indices.

Het is zonde dat het biotechbedrijf onder leiding van Onno van de Stolpe slechts een weging kent van 0,69% binnen de hoofdindex. Hierdoor wordt de AEX door de positieve testresultaten van het belangrijke medicijn Filgotinib, slechts 0,1% extra omhoog gestuwd.

Desalniettemin is het geweldig nieuws voor de aandeelhouders van Galapagos. De kans dat het medicijn op de markt komt, is nu een stuk groter geworden. Een zekerheidje is het nog niet, want lokale toezichthouders moeten nog hun akkoord geven.

Altice

De gigantisch positieve koersreactie van Altice zal bij velen als een verrassing komen. De omzet van de kabelaar daalde afgelopen jaar met 3,5% naar €14,2 miljard en de ebitda van €2,36 miljard voldeed nipt aan de eigen verwachtingen.

Positief is dat er in 2018 ruim 333.000 vaste abonnees bijkwamen en bij de mobiele postpaid zelfs een miljoen. Die mensen zijn uiteraard met kortingen binnengehaald, dus pas als zij langer klant zijn, gaan ze de volle mep betalen. 

Het zorgenkindje is de hoge net/debt ebitda ratio van 5,6. De kabelaar wil deze voor eind 2020 terugbrengen tot 4,25. Die hoge schuld zorgt voor een enorme hefboom en dat maakt het voor speculatief ingestelde beleggers een interessant aandeel. 

Altice
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Tot vandaag wist de koers van Altice Europe niet van zijn plaats te komen. Gezien alle ups en downs is het aandeel vooral voer voor handelaren. 

Marktoverzicht

 • De AEX stijgt 0,6% en daarmee blijven we de Duitsers (+0,4%) en Fransen (+0,5%) nipt voor.
 • Olie: WTI (+0,9%) en Brent (+0,6%) maken het verlies van gisteren weer goed.
 • De euro daalt 0,1% en noteert 1,121 ten opzichte van de dollar. 
 • Rentes: De Nederlandse (0,14%) en Duitse (-0,06%) stijgen een basispuntje.
 • Goud (-0,0%) doet niets.
 • Bitcoin (+1,4%) gaat verder omhoog.

Damrak

 • Cyclische aandelen liggen er goed bij vandaag. Aalberts (+1,0%), ArcelorMittal (+1,9%) en AMG (+2,5%) gaan hard omhoog.
 • Vastgoed valt tegen. Unibail Rodamco (-0,1%), Eurocommercial Properties (-0,1%) en Wereldhave (-0,5%) doen een klein stapje terug. 
 • De chippers ASML (+1,2%), ASMI (+1,6%) en Besi (+1,5%) doen het uitstekend.
 • SBM Offshore (+0,5%) gaat in beroep tegen een boete van €2 miljoen van de AFM, vanwege het niet tijdig melden van koersgevoelige informatie. Klein bier, want het bedrijf is wel hogere boetes gewend.
 • Accell (+2,8%) loopt de laatste tijd continu iets op. De koers staat nu op het hoogste in twaalf maanden tijd.
 • Wessanen (-1,5%) zakt steeds verder onder het bod van PAI Partners.
 • Pharming (-0,3%) wil een minderheidsbelang ter waarde van €4,1 miljoen nemen in zijn partner BioConnection. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor de steriele afvulling van de ampullen met het Pharming-product Ruconest.
 • Vrij weinig interesse in de cijfers van wetenschappelijk uitgever Brill (-0,8%). Er zijn op dit moment 175 aandelen van eigenaar gewisseld. Het jaarresultaat was overigens best in orde. De omzet en ebitda daalden weliswaar met 1,2% en 12%, maar dit was in lijn met de verwachtingen. 

Adviezen

 • Altice: naar €2,40 van €2,20 en houden - Credit Suisse
 • Boskalis: starten met kopen - AlphaValue
 • Galapagos: naar €124 van €113 en kopen - KBC

Bekijk alles op IEXONE: 

Niels Koerts is junior beleggingsanalist van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Geschorst en weet niet waarom
0
Mooi 1e kwartaal geweest. Beurzen zijn flink hersteld sinds december vorig jaar. De beleggers zien het allemaal weer wat zonniger in.
Snugger
0
quote:

Bakker88 schreef op 29 maart 2019 11:58:


Mooi 1e kwartaal geweest. Beurzen zijn flink hersteld sinds december vorig jaar. De beleggers zien het allemaal weer wat zonniger in.
Als beleggers het zonnig in zien, of in gaan zien, kun je verwachten dat de aandelenbeurs contra aan hen zal presteren.. Verzin het niet, dat wijst de ING-beleggersbarometer al jaren uit!…
Geef het je maar even mee, wie weet is de drang om in aandelen te stappen erg groot bij je...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 junior beleggingsanalist van IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen w...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

 1. 27 feb Slot call: Gekkenhuis 16
 2. 26 feb Slotcall: Heftige bewegingen 8
 3. 26 feb Assa Abloy: Dividendtopper af

Gerelateerde instrumenten

 1. ALTICE EUROPE N.V. 5,210 27 feb
  0,000
  0,00%
 2. Galapagos 198,550 27 feb
  0,000
  0,00%