Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Lyft +21%

Liveblog: Lyft +21%

Update 16.55 uur: Lyft springt 21% hoger na IPO

Het ride-sharing platform Lyft springt bij de opening op Wall Street meteen 21% hoger. De IPO-prijs was $72 en werd al diverse keren naar boven bijgesteld. 

Deze jongen moet echt wat aan zijn gevoel voor humor doen....


Update 15.50 uur: Brexit-deal weggestemd

De brexit-deal van de Britse premier Theresa May is voor de derde keer weggestemd. Van alle parlementariërs stemden 344 tegen de deal en slechts 286 voor. Het lijkt er daardoor op dat het VK verplicht wordt om op 12 april de Europese Unie te verlaten.

Maar goed, zowel de Britten als de EU willen koste wat kost voorkomen dat er een vertrek zonder akkoord plaatsvindt. Het Britse pond verliest op dit moment 0,5% ten opzichte van de euro. Daarnaast zien we dat de AEX een deel van zijn eerdere winst moet prijsgeven (NK).


Update 15.25 uur: €100 voor Galapagos

Mijn complimenten voor de beleggers die het hebben aangedurfd de aandelen Galapagos vast te houden. Zojuist ging de koers van Galapagos door de €100- grens heen (NK).

Galapagos
Klik op het plaatje voor een grote versie

Update 13.25 uur: Turkse verkiezingen

Komend weeken zijn de lokale verkiezingen in Turkije. Deze worden zeer spannend, omdat zijn AKP partij weleens een flink pak slaag kan krijgen. President Erdogan was namelijk geliefd onder het volk, omdat hij goed was voor de Turkse economie.

Nu burgers de klappen van de dalende lira en economische malaise beginnen te voelen, kan hij het lastig krijgen. De Turkse beurs is in de aanloop naar deze verkiezingen behoorlijk afgekoeld. Dat terwijl deze vorig jaar al bijna halveerde (NK).


Update 13.00 uur: Flow Traders

Het sentiment is goed op de financiële markten. Dit is slecht voor Flow Traders, omdat zij meer geld verdienen op het moment er veel paniek is op de beurzen. De AEX VIX is dit jaar al behoorlijk weggezakt.

VIX
Klik op het plaatje voor een grote versie

Dit is van impact geweest op de koers van Flow Traders, al heeft het handelshuis het de afgelopen twee jaar prima gedaan op de beurs. Dat heeft twee belangrijke oorzaken: allereerst lag de volatiliteit eind 2017 nog lager dan nu, én in het beroemde eerste kwartaal van 2018 behaalde het bedrijf een recordwinst van €2,36. door een eenmalige voltreffer.

VIX
Klik op het plaatje voor een grote versie

U ziet in de grafiek dat beleggers in februari 2018 euforisch reageerden op die voltreffer. Sindsdien heeft Flow Traders dat kunstje niet nog eens weten te herhalen. Het bedrijf kampt met teruglopende marges, waardoor de winst in het onrustige vierde kwartaal slechts €0,56 per aandeel bedroeg.

Lagere marges en een rustig beursklimaat zijn de twee triggers voor de matige prestatie van Flow Traders dit jaar. In de onderstaande tabel ziet u ook dat deze ontwikkelingen redelijk zijn ingeprijsd.

Beleggers zijn bereid 12,1 keer de getaxeerde ev/ebitda en 9,7 keer de winst voor dit jaar te betalen. Die omzetdaling van 34,2% mag u dus vergeten, want 2018 was dus een buitengewoon beursjaar. 

Ratio's Flow Traders                    2019                  2020                     2021                   
EV/ebitda 12,1  10,8  10,0 
K/W  9,7 8,7  7,9 
Omzetgroei  -34,2% 12,6%  7,7% 
Net debt/ebitda  0,0 0,0  0,0 

Sowieso is het voor analisten niet te doen om de toekomstige groei in te schatten, omdat deze volledig afhankelijk is van het beursklimaat. Ondanks alle onzekerheden blijft Flow Traders gewoon een mooie hedge tegen barre tijden (NK).


Update 09:15 Galapagos +13%

De openingskoers was €98,34 en daarna kwamen de onvermijdelijke winstnemers in de markt. Inmiddels koerst het aandeel nog ca 10-12% hoger. 


 

Update 09:05 Altice flink omhoog

De cijfers van de Franse telecommer worden goed ontvangen. Veel nieuwe abonnees in 2018, serieuze aandacht voor de schuldenproblematiek en een outlook met een hogere ebitda dan vorig jaar zijn de ingrediënten hiervoor. 

Het aandeel noteert kort na opening 15% hoger. Als altijd is het afwachten hoe dit evolueert want het blijft een superspeculatief aandeel.


Gisteravond nabeurs maakten Galapagos en Gilead de resultaten bekend van de Finch I en Finch III studies voor het gebruik van filgotinib voor Reuma Atritis (RA). Die zijn zodanig dat Galapagos, dat de Europese rechten hiervoor heeft, de aanvraag nu kan insturen. 

CEO Onno van de Stolpe liet kort voor tienen het forum al weten dat er nieuws aankwam: 

Op Galapagos' website laat Onno het volgende weten:

Filgotinib reached another milestone and graduates with honors! With the release of the FINCH1 and FINCH3 study results, we have the data for filgotinib to prepare the filing of this novel medicine as a safe and effective drug for the treatment of rheumatoid arthritis.

What a long history precedes this hallmark event: 20 years ago I started Galapagos with 2 scientists, focused on building a platform to discover novel targets. In 2003 we set up the assay that brought us JAK1 as the target for RA. In 2005 we started chemistry, in 2010 filgotinib went into its first testing in man.

A long and exciting journey that, if everything goes to plan, will have us and our partner Gilead bring this medicine to doctors and patients in the near future. It will not stop here, filgotinib is in clinical testing for 10 other diseases, and with the excellent safety profile that this drug has shown, we believe that the impact on a great number of inflammatory diseases will be very large.

I am celebrating the event with all my colleagues, many of whom have worked on filgotinib at some point in their life at Galapagos. It takes many great minds, expertise, stamina and patience to get a project like this from start to finish, and I am very grateful to all that participated in the success. I am also happy for the patients that may see an effective safe and convenient treatment option coming to the market, and hopefully it will be to the benefit of many in the coming years.

Galapagos now has more than 700 people, working on various different disease programs, but we stay close to our values that brought us filgotinib: innovation, focus on the science, drive and passion, and always, always, raising the bar!

Up to the next one, this is just the beginning...

Brexit
Klik op het plaatje voor een grote versie

 

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. löngterm 29 maart 2019 14:14
    Op het moment lijkt het erg aantrekkelijk om lang lopende puts te schrijven op Flow Traders. De premies zijn aantrekkelijk en de beurs kan op elk moment draaien. zojuist zelf geschreven voor maart 2020 slag prijs €35 voor een prijs van €12,30

    Bijna €2 premie voor een jaar tijd en zoals hierboven beschreven een prima hedge voor slechtere beurs tijden. Daarnaast is de verwachte K/W van 9.7 ook aan de lage kant als je het mij vraagt.
  2. [verwijderd] 29 maart 2019 14:43
    De VIX is ook al zo'n graadmeter, of indicator, voor de beurs. En die staat momenteel op een niveau waar men niets verwacht, berusting zeg maar.
    Het meest gevaarlijke niveau, voor beurs, en daarmee de belegger!
    Hoeveel aanwijzingen wil je nog hebben voordat je je terugtrekt van de AEX….
  3. [verwijderd] 29 maart 2019 15:50
    Geweldig!, maar als Galapagos dagen in de belangstelling staat laat je de week grafiek zien, of op z'n minst de daggrafiek, dan kom je niet aan met de jaargrafiek…. Het is de bedoeling om die €100 te benadrukken namelijk! Grafiekjes en het fundamentele gaan dus echt niet samen…..
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links