Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursspel Tussenstand: Winnaar op herhaling?

Met nog ruim een week te gaan, lijkt de winnaar van september, Wouter Breukers, opnieuw op het oorlogspad. Reikte hij vorig maand met zijn ‘Ballebak’ tot een rendement van 229%, nu heeft hij met een portefeuille ‘Sambalbij’ alvast een voorschot op de hoofdprijs genomen. Zijn rendement staat alweer op 146%, waarmee hij een ruime voorsprong heeft opgebouwd op de concurrentie. Op het IEX Beursspel forum is een hevige discussie gaande over tactiek van de heer Breukers.

De kracht van zijn nieuwe gooi naar de hoofdprijs, lijkt in zijn startpositie te liggen. ‘Sambalbij’ stond bij het begin van de maand op 77.056 euro, dus maar net boven de benedengrens van 75.000 euro, die vereist is om mee te dingen naar de hoofdprijs van vijfduizend gulden. Nummer twee in het maandklassement, ‘brandy bunch’ scoort immers procentueel wel een kleinere stijging, ruim 124%, maar zijn effectieve stijging ligt beduidend hoger.

Wist ‘Sambalbij’ over deze maand tot nog toe een stijging van, afgerond, 111.000 euro te scoren, ‘brandy bunch’ voegde 120.000 euro aan zijn portefeuille toe, maar door het hogere beginkapitaal ligt de percentuele stijging dus lager dan bij ‘Sambalbij’. Nummer drie in het maandklassement is daarvan een nog schrijnender voorbeeld. ‘4money’ is erin geslaagd bijna 140.000 euro toe te voegen aan zijn beginkapitaal van 122.000 euro en is per saldo de hoogste stijger, maar in percentages uitgedrukt reikt ‘4money’, zoals gezegd, niet verder dan de derde plaats.

‘Sambalbij’ heeft dus vooralsnog volop profijt van zijn uitgekiende startpositie. Daarnaast heeft hij met veel daytraden in de fondsen AND, UPC, Antonov en Versatel zijn portefeuille gestaag op weten te werken. Met name met het ‘short gaan’ in de pennystocks UPC en Versatel op hun hoogtepunten (resp. op 0,75 en 1,49 euro) heeft ‘Sambalbij’ in de eerste weken van de maand de basis gelegd voor het herhalen van zijn prestatie van september. De laatste week heeft hij zijn rendement geconsolideerd, en daarmee ook zijn eerste plaats vast weten te houden.

De prestatiecurve van ‘4money’ belooft echter nog een spannende strijd. Waar ‘Sambalbij’ aan het uittoppen lijkt, stormt ‘4money’ pas de laatste week razendsnel omhoog. Sterker nog, met zijn spurt leek hij hard op weg om ‘Sambalbij’ alsnog voorbij te streven, maar aan het einde van vorige week kwam er plotseling een kink in de kabel. Met name de dalende koers die Antonov de laatste dagen heeft ingezet, komt voor ‘4money’ ongelegen.

Het is voor de kemphanen, die nu nog in de race om de hoofdprijs zijn, vissen in een kleine vijver vol volatiele pennystocks. Daarbij is een goede timing, en een gelukkige hand bij die timing, het meest noodzakelijke instrument. We gaan nog een spannend slot tegemoet en het is allerminst zeker dat Breukers met zijn nieuwe portefeuille zijn kunststukje van september inderdaad zal weten te herhalen. Nadat hij, in de eerste weken van deze maand onbedreigd op nieuw succes leek af te stevenen, is de strijd nu echt losgebarsten.

In de top-tien vallen verder de bijna loodrecht stijgende grafieken op van ‘NiMa’ en ‘Wuppy1929’, maar voor beiden geldt dat de sterkste stijging voorbij lijkt. Willen zij nog serieus meedingen naar de hoofdprijs voor de maand oktober dan zullen zij over een sterke eindsprint moeten beschikken. Een laatste outsider is nog ‘djkat prijzen’, momenteel met een rendement van zo’n 85% de nummer 9 op de lijst, maar vanwege zijn minimale beginsaldo is dit misschien nog wel de grootste gegadigde voor een spectaculaire coupe.
  #PortefeuilleBeschrijving% Verschil
1sambalbij+145,67%
2brandy bunchlets trade+128,77%
34moneytechs+120,00%
4mijnstrijd03delaatstepoging+111,99%
5ronher13ongeluk tegemoet ?+103,20%
6TOP AEX+99,33%
7burgatech+98,47%
8wuppy1929+94,76%
9De West.....+94,56%
10Telmar+94,50%
11wuppy2+93,51%
12Excell+91,89%
13upc/versatelupc versatel en ande+91,40%
141203+91,06%
15NiMaMijPort+90,70%



Vragen en suggesties zijn welkom op beursspel@iex.nl

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX. Op moment van publicatie had Derksen geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op derksen@iex.nl

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl. Op moment van publicatie had Derksen geen positie in de genoemde aandelen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Rutger Derksen

Rutger Derksen is marktredacteur van IEX.nl.

Meer over Rutger Derksen

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links