Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arbeidsbemiddelaar

Brunel International is een arbeidsbemiddelaar voor hoger opgeleid personeel op de gebieden van engineering, IT, juridische dienstverlening, financiën en verzekeren & bankieren.

De onderneming plaatst mensen zowel op vaste aanstellingen als op tijdelijk werk. Brunel is met 67 vestigingen actief in 24 landen, waarbij het zwaartepunt in Nederland, Duitsland, België, Canada en de wereldwijde markt van olie- en gaswinning ligt.


Fotografie: Ruud Binnekamp

Opvallend?
Het bedrijf staat bekend als een nichespeler die zich richt op hoogopgeleid personeel, maar er zijn grenzen aan de omvang die markten moeten hebben om voor Brunel interessant te zijn. Eind december werd bekend dat de onderneming zich terugtrekt uit Legal Work Force.

Deze joint venture met Legal People vergt veel aandacht en Brunel geeft er de voorkeur aan niet te veel van de kernactiviteiten weg te drijven.

Nog meer opvallend?
Brunel verschijnt regelmatig op overnamelijstjes van banken en in 1999 scheelde het weinig of het bedrijf was gefuseerd met Unique International (het huidige usg). Toenmalig topman en oprichter Jan Brand heeft nog steeds een belang van 60,7% en kan dus zijn veto uitspreken over een eventueel vijandige overname.


Tijdsperiode grafiek: 

"Wij groeien sneller dan de markt. Dat doen we door procesen aan te scherpen en te investeren in recruitment. Wij moeten ook in een krappe markt een betrouwbare leverancier zijn."

Dit interview is gepubliceerd in IEX magazine, nummer 2 2007.
Download hier het artikel als pdf (gratis).

Alle interviews overzichtelijk op een rij?
Kijk in het Dossier Interviews

Michiel Pekelharing is financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Pekelharing neemt geen posities in op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op michiel@iex.nl



Michiel Pekelharing is financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Pekelharing neemt geen posities in op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michiel Pekelharing

Michiel Pekelharing versterkt sinds april 2005 de redactie van IEX. Hij maakte de overstap van Reed Elsevier, waar hij voor Beleggers Belangen en Money schreef. Daarvoor was hij als freelance journalist actief voor verschillende kranten en financiële websites.

Meer over Michiel Pekelharing

Recente artikelen van Michiel Pekelharing

  1. okt '07 Emerging Mark
  2. feb '09 Kijk, een zwaluw 4
  3. feb '09 Dividendvalkuil 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links