Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bankenrun

Maandenlang heeft de IEX Hypehopper vergeefs gezocht naar een nieuwe trend, of beter nog: hype. De enige trend was een tijdlang dat alles naar beneden gedrukt werd, en daar heeft de Hopper het staartje nog van meegepikt.

Met drie succesvolle ritjes met een turbo short op de AEX werd aardig verdiend en staat de portefeuille in elk geval voor 2009 weer in de plus, zij het bescheiden. Bescheidenheid siert de Hopper ook, na een desastreus 2008.

Al een tijdje kijken we de rally in financials aan. Eerst met scepsis, daarna met argusogen en nu de plannen van Timothy Geithner zowaar goed gevallen zijn, heeftde herstelbeweging in financials zoveel om het lijf dat je van een echte trend kunt spreken.

Hoewel met enige bibbers, dwingt ons mandaat ons in te stappen.

We hebben daarom gezocht naar een tracker op financials. Omdat we er wel eentje wilden waar een beetje handel in is, kwamen we uiteindelijk uit bij de streetTRACK MSCI Europe Financials (ISIN: FR0000001703). En nu maar hopen dat de rally van Amerikaanse banken ook hier de bankaandelen verder overeind helpt.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. apr '08 Hopper wél naar China 2
  2. jan '08 Fonzig en hopperig 2008 9
  3. jan '06 Vergunningsgekonkel 9

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Herr Professor 24 maart 2009 15:32
    quote:

    CeesvanDijk schreef:

    Beetje laat heren. Ik ben vandaag uit ING gestapt na een leuk ritje van 2,80 naar 5,60 (100%!!). Dit vraagt om een correctie naar beneden.
    Dat is heel mooi getimed, lijkt het. Van winst nemen is nog niemand armer geworden. Tenzij ja natuurlijk eerst een verlies van 80% of zo hebt opgelopen.

    Beetje laat inderdaad om nu nog de bankenhype te doen. Zou even op een dipje wachten, dat lijkt er vandaag in ieder geval te zijn.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links