Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liever Bond dan BRIC

De AEX kijkt in een open afgrond nu de 227 lijkt te zijn gesneuveld. Op het wereldtoneel zal dat weinig aandacht trekken, maar wie goed luistert hoort het ijs overal kraken. De IEX Hypehopper kiest eieren voor zijn geld en neemt een nieuwe stap richting veiligheid.

Dat was al de teneur van de laatste trades (de American pair trade en de short AEX-long goud trade) en die pakten goed uit. Vandaag kieperen we de posities in de laatste drie BRIC-landen grotendeels uit de portefeuille.

De India Warrant gaat er helemaal uit, evenals de Hang Seng TL. In beide posities hebben we de verliezen veel te ver op laten lopen. De positie in het Brazilië Certificaat Certificaat wordt afgeroomd. De term BRIC zal ons voorlopig niet meer als muziek in de oren klinken.

Met het geld dat vrijkomt kopen we de iShares Corporate Bond en hoppen daarmee vol mee op de laatste der Mohikanen – de bedrijfsobligaties. Nu maar hopen dat die ijsschots het niet begeeft onder het gewicht van de kudde vluchtende beleggers die daar hun vege huid willen redden.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

turbo's

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

iShares Euro Corporate Bond Large Cap UCITS ETF

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Intereffekt Active Leverage India

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Peter van Kleef & Michiel Pekelharing - Liever Bond dan BRIC

"De Hypehopper gooit het grootste BRIC-deel uit de portefeuille en schuilt in obligatietracker..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
guru_3
0
je kan nu beter blijven met Hang Seng en India warrants. Ze kunnen niet meer lager gaan.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: turbo's

Column door: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen o...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente columns van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. mrt '09 Bankenrun 11
  2. feb '09 Long goud, short AEX 18
  3. feb '09 VS vs VS 2