Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

India, bedankt!

Met het aantikken van de 2,00 euro was voor de IEX Hypehopper het moment aangebroken om een plukje Intereffekt India Warrants te verkopen. Zoals u weet kochten we de warrants een maandje geleden bij op 0,96 euro.

Bij de aankoop maakten we al melding van een luxeprobleem dat zou ontstaan als de gok goed uit zou pakken. Bij een flinke stijging zou de positie in de India Warrant buitenproportionele vormen aannemen.

Op een koers van 2 euro, was de positie vanmorgen goed voor ruim 30% van de portefeuille en dat was zelfs voor de Hypehoppers een beetje teveel van het goede. Daarom hebben we een klein plukje met winst verkocht.

Met 25.000 euro is deze positie nog altijd veruit de grootste in portefeuille en we zullen die ook bij verdere winststijgingen steeds weer naar deze orde van grootte afromen.

Uitbodemen
Met een zware overweging in India voelen de Hypehoppers zich behoorlijk happy, aangezien de beurs sterke tekenen van uitbodemen vertoont. Zelfs als de rest van Azië rood kleurt, China voorop, herstelt India lekker verder. Ook de hoge inflatiecijfers van vorige week konden dat tij niet keren en daarmee lijkt niets een verdere rit naar boven in de weg te staan.

Dat het dan hard kan gaan, bewijst bijvoorbeeld de al net zo hard afgestrafte Turkse markt, die vanaf de bodem in een paar weken tijd 30% opveerde. India is vanaf de laatste bodem nu 20% opgeveerd. De uptrend kan op korte termijn hooguit wat gefrustreerd worden door winstnemingen. India staat overigens nog 25% onder de top van begin 2008.

Met een deel van het overgebleven geld zoeken we een nieuwe hype op. Biotechbedrijven zijn de laatste weken opvallende stijgers op de beurs. Het epicentrum van deze sector ligt nog altijd in de Verenigde Staten, waar onlangs bekend werd dat Genentech en Imclone worden overgenomen. Wij laten ons oog vallen op Amgen.Tijdsperiode grafiek: 

In de lift
Met een beurswaarde van 67,5 miljard dollar is dit na Genentech het grootste biotechbedrijf ter wereld. Het aandeel zit na prima resultaten en goede vooruitzichten voor een middel tegen osteoporosis in de lift. De Hypehoppers springen op de rijdende trein en kopen een turbo long met een hefboom van ruim 2.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

Intereffekt Active Leverage India

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Amgen

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Peter van Kleef & Michiel Pekelharing - India, bedankt!

"De Hypehopper neemt winst in India en zet in op de hernieuwde hype rond biotechnologie..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
Die "zware overweging in China" (paragraaf onder "uitbodemen") moet zeker in India zijn?

Een vraagje nog: ik vind dat de vaste Hypehopper/Fonz waarde Fortis Obam maar mondjesmaat profiteert van het huidge herstel. Hoe komt dat? Door de dalende olie (overweging in energie sector) of overweging van opkomende landen als China (blijft maar inkakken)? Zien jullie op termijn een TL Obam terugkomen in de hypehopper of hoeft 't niet meer?
theo1
0
En verder denk ik dat jullie "epicentrum" bedoelen. Dat is heel iets anders dan een "episch centrum".
[verwijderd]
0
@ theo1: klopt. Aardbevingen zijn niet ons ding

@ hheijden: China, inderdaad. Uiteraard hadden wij ook een veel sterkere rebound van de TL Obam verwacht. Nog even aankijken maar...
[verwijderd]
0
Wie kan mij vertellen of hier gaat alleen om de spelletjes of gaat het om echter geld?
raulgol
0
aan TAisOnzin: het gaat om modelportefeuilles.
Virtueel met een tonnetje gokken.
Die Lagelanden met veel opties doet het ontzettend goed, die andere met de tweelingbroer stond voor hetzelfde percentage in de min.
Is voor het gemak weggehaald.
Allemaal onzin.
[verwijderd]
0
Laat deze mensen met echter hun eigen geld proberen, is toch heel anders dan virtueel!

Wat een onzin zeg. Ga ik nooit meer lezen. Zinloos die heren!
albartus
0
Prachtig resultaat.Jammer dat de indexen van de Hang Seng, de Indiase beurs en de Turkse beurs niet op IEX staan voor zover ik het kan bekijken.
Met die gegevens is het gemakkelijker om in beleggingsfondsen in die landen te beleggen
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen o...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente columns van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

 1. mrt '09 Bankenrun 11
 2. feb '09 Long goud, short AEX 18
 3. feb '09 VS vs VS 2

Gerelateerde instrumenten

 1. Amgen 222,960 19 feb
  +1,270
  +0,57%
 2. Intereffekt Active Leverage India 0,950 13:01
  0,000
  0,00%