Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hervatting neerwaartse trends; Be Semicon

Neerwaartse koersontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de neerwaartse trends hervat worden. Met het uitnemen van het 10.400-niveau en het 2080-niveau in respectievelijk de Dow Jones Industrials en de Nasdaq, is er na het realiseren van een lagere top nu ook een uitname van de steun die door de vorige bodem werd gevormd.

Dit leidt ertoe dat het negativisme toeneemt waar het gaat om de kortetermijn-vooruitzichten. 10.000 voor de Dow 1975 voor de Nasdaq en 555 voor de AEX zijn de volgende niveaus die in ieder geval tijdelijke steun opleveren in dit neerwaarts gerichte beursbeeld. Na enige correctieve beweging opwaarts dient rekening gehouden te worden met het bereiken van deze niveaus later in de week. Weerstanden bevinden zich op respectievelijk 10.400, 2080 en de zone tussen 564 en 568.

BESI
Het beeld van lagere toppen en lagere bodems valt ook te ontdekken in dit fonds. Net als bij de grotere sectorgenoten valt hier nog geen verbetering in de vooruitzichten te zien. Met de negatieve koersontwikkeling tijdens de opening van vandaag wordt het steunniveau dat vorige week gerealiseerd werd rond 7,50 Euro weer verlaten. Nu volgt een aanval op 5,40 euro hetgeen een steunniveau uit het begin van 1999 is. Koop niet op de eerste de beste daling want het is een voortzetting van de downtrend die we al kenden. Alleen speculatief ingestelden kunnen korte ritjes à la hausse spelen door contrair aan de hoofdrichting te handelen op oversold-niveaus..


Gökhan Erem en Geert Jan Nikken zijn technische analisten bij Fortis Bank Investment Banking. Zij schrijven hun columns op persoonlijke titel. Fortis Bank en Erem en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op erem.nikken@iex.nl.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. apr '07 TA: Adieu 168
  2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
  3. mrt '07 TA: Verrassing 271

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links