Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) test de weerstand 544,88.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:+
Slotkoers:544,19
Steun:526,69
Weerstand:544,88
Steun 2:511,84
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse beurs (AEX-index) heeft recent de stijgende trend naar onderen gebroken, waarmee het technische plaatje is verzwakt. Thans mag een meer zijwaarts koersverloop worden verwacht, boven steun 526,69 (bodem van 8 februari). Hier moet de AEX-index boven blijven om verdere verzwakking te voorkomen. Pas boven de weerstand 544,88 (gevormd op 25 februari) klaart het beeld weer op en kan de uptrend worden hervat.

  • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 16 jan Marel
  2. 16 jan E-ON laat een zijwaarts koersver...
  3. 16 jan E-ON laat een zijwaarts koersver...

Gesponsorde links