Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Daling verwacht; ABN Amro; Vopak

In de slotseconden werd het grootste gedeelte van de daling van de AEX teniet gedaan. De mening blijft echter ongewijzigd: een daling naar 568,00 in eerste instantie.

ABN Amro
Binnen de AEX bewegen op dit moment drie aandelen zijwaarts. Twee daarvan hebben we afgelopen week al besproken, te weten Heineken en Hagemeyer. Het derde aandeel is ABN Amro. Met de eindspurt in de laatste seconden gistermiddag is ABN Amro weer aangekomen bij een belangrijke horizontale weerstand te weten de zone rond 23,00. Deze zone, die in het verleden juist als vangnet heeft gefungeerd, heeft in de afgelopen drie maanden al meerdere pogingen van ABN Amro om hoger te koersen, afgeslagen. Met de relevante indicator in het rood is de verwachting dat de genoemde barrière ook nu weer een verder herstel zal belemmeren. De onderkant van de zijwaartse beweging ligt op 21,00.

Vopak
De grafiek van Vopak vertoont zwakte. Met de breuk van de steun op 26,00 brak de neklijn van een dubbele-top-formatie in de periode mei en juni. De daling die daar op volgde, heeft ook de middellangetermijn-trendlijn gebroken. Het herstel van de afgelopen week aarzelt momenteel onder de oude horizontale steun op 26,00 en daarnaast heeft de koers moeite om de oude stijgende steunlijn terug te breken. Een nieuwe daling is aanstaande waarbij de richtpunten worden gevormd door 23,50 en 21,40 respectievelijk.


Gökhan Erem en Geert Jan Nikken zijn technische analisten bij Fortis Bank Investment Banking. Zij schrijven hun columns op persoonlijke titel. Fortis Bank en Erem en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op erem.nikken@iex.nl.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. ...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente columns van Geert-Jan Nikken

  1. sep '08 TA: Route 666 goud 68
  2. dec '07 In de aanval 267
  3. apr '07 TA: Adieu 168

Gesponsorde links

 

Trending

Bitcoin