Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vopak probeert los te komen van de steun 42,74.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:-
Slotkoers:43,33
Steun:42,74
Weerstand:45,77
Steun 2:38,40
Weerstand 2:46,69

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Vopak heeft de stijgende trend gebroken. Let goed op steun 42,74 (bodem van 17 januari), want een doorbraak en slotstand eronder zal een nieuwe verzwakking signaleren. Dan kan Vopak lagere niveaus opzoeken. We verwachten thans een consolidatie boven de steun. Weerstand bevindt zich op 45,77 (gevormd op 4 januari 2017). Na een doorbraak onder steun 42,74 wordt 38,40 het volgende neerwaartse koersdoel.


 • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


 • De MACD geeft op korte termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De neerwaarts gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 09:59 TUI AG vormt een hogere bodem bo...
 2. 09:57 Deutsche Lufthansa lijkt een hog...
 3. 09:57 Infineon Technologies corrigeert...

Gerelateerde instrumenten

 1. Vopak Koninklijke 48,360 12:31
  -1,860
  -3,70%