Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De AEX-index komt op adem na het verlaten van de stijgende fase.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:-
Slotkoers:540,77
Steun:526,69
Weerstand:554,34
Steun 2:511,84
Weerstand 2:565,58

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Nu de AEX-index de stijgende trend heeft gebroken, oogt het technisch beeld minder sterk. We verwachten een consoliderend koersverloop boven steun 526,69 (bodem van 8 februari). De weerstand ligt op 554,34 (gevormd op 27 september 2018). Wees alert, want een doorbraak en slotstand onder de steun genereert een nieuwe verzwakking. Dan kan de AEX-index lagere niveaus opzoeken.

  • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 15 mei De Nasdaq 100 index, de kleinere...
  2. 14 mei Xilinx zakt terug onder de voorm...
  3. 14 mei

Gesponsorde links