Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Duitse beurs zet inverse pullback scenario in.

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:11.126,08
Steun:10.860,00
Weerstand:11.371,74
Steun 2:10.174,92
Weerstand 2:11.802,40

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Duitse beurs (DAX index in Frankfurt) zet het herstel voort. Eerder al is de dalende trend opwaarts doorbroken. Ook lijkt een hogere koersbodem gevormd te worden. Een doorbraak en slotstand boven weerstand 11.371,74 (top van 5 februari) zou de verbetering bevestigen. Met een slotstand boven weerstand 11.371,74 (top van 5 februari) komt er meer opwaarts potentieel vrij. Bij een eventuele doorbraak onder steun 10.860,00 (bodem van 8 februari) verzwakt het technische plaatje.

  • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

DAX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 19 apr Bij Hecla Mining stroomt de krac...
  2. 19 apr General Electric klimt weer bove...
  3. 19 apr Lockheed Martin Corporation test...

Gesponsorde links