Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ciena Corp. veert op vanaf de onderkant van het stijgende trendkanaal.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:38,70
Steun:36,03
Weerstand:47,79
Steun 2:30,33
Weerstand 2:49,55

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • In de recente terugval heeft Ciena Corp. een hogere bodem achter gelaten, binnen de stijgende trend. Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de koers boven de voorgaande top weet te blijven Er ligt steun op 36,03 (bodem van 10 januari). Weerstand ligt rond 47,79 (berekend koersdoel). Na een doorbraak onder steun 36,03 wordt 30,33 het volgende neerwaartse koersdoel.


  • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


  • De MACD verzwakt op korte termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De iets verzwakkende relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft iets minder sterke prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen.


Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord