Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Commerzbank heeft de dalende trend gebroken en gaat consolideren.

Richting:Verbetert
Trendwijziging:-
Slotkoers:6,37
Steun:5,50
Weerstand:7,02
Steun 2:5,33
Weerstand 2:7,25

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Commerzbank weet de dalende trend achter zich te laten. Hierdoor mag een consolidatie worden verwacht. Enkel boven de weerstand 7,02 (top van 28 januari) zou het technische beeld van Commerzbank verder verbeteren. Van belang is dat steun 5,50 (bodem van 27 december 2018) niet gebroken wordt.


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD geeft op korte termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


 • Deze indicator geeft aan dat de koers zeer ver onder de lange termijn gemiddelde waarde staat. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De 200-dagenlijn is in het midden van deze grafiek weergegeven door de horizontale zwarte lijn. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De neerwaarts gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Gerelateerd

Commerzbank AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 10:24 Deutsche Bank corrigeert richtin...
 2. 09:56 Adyen zet de weerstand 726,40 on...
 3. 09:49 Wereldhave stuit op de bovenkant...

Gesponsorde links