Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) is op weg naar de weerstand 534,21.

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:525,68
Steun:511,84
Weerstand:534,21
Steun 2:476,71
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De Nederlandse beurs (AEX-index) weet verder op te klimmen. Het technisch plaatje oogt positiever nu er weer hogere bodems zichtbaar zijn. Eerder al werd de dalende trend verlaten wat een eerste verbetering voor de AEX-index signaleerde. De doorbraak boven de laatste koerspieken heeft ruimte gecreëerd richting weerstand 534,21 (top van 12 november 2018). Bij een doorbraak onder steun 511,84 (bodem van 12 december 2018) verzwakt de AEX-index.

 • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 18 feb Costco Wholesale Corporation bre...
 2. 18 feb IMCD
 3. 17 feb Netflix beweegt neerwaarts in ee...

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 628,41 15:10
  +2,98
  +0,48%