Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Zwaargewichten aan zet

TA: Zwaargewichten aan zet

Onder invloed van meevallende bedrijfscijfers en het uitblijven van negatief nieuws inzake Brexit en het handelsconflict weten de beurzen hun herstel voort te zetten.

De bedrijfscijfers die tot op heden zijn gepubliceerd, worden door beleggers over het algemeen goed ontvangen. De cijfers zijn in ieder geval vaak minder slecht dan de correctie van eind 2018 in eerste instantie zou doen vermoeden.

Vandaag openen ook weer twee zwaargewichten op de Amsterdamse beurs hun boeken voor beleggers. Zowel Unilever als Royal Dutch Shell publiceren hun cijfers over 2018. Hieronder bespreek ik hun lange termijn technische plaatjes. Eerst de AEX index.

AEX index

De Nederlandse beurs weet het herstel steeds meer vorm te geven. De eerste maand van het jaar is de beurs ruim 40 punten opgelopen, waardoor bijna de helft van de koersdaling vanaf medio 2018 ongedaan is gemaakt.

De AEX index heeft deze week als laatste Europese beurs haar dalende fase achter zich gelaten. Daarnaast is de index teruggekeerd boven de bodems van november en december waarmee het technische beeld is opgeklaard.

Er is nu ruimte om verder te herstellen richting de lange termijn weerstand rond 534,21. Het ontbreken van een serieuze hogere bodem, maakt het herstel echter nog wel wat broos. Pas als de index een duidelijke hogere koersbodem weet te vormen boven de bodem van december, zal het fundament stevig genoeg zijn om verder aan het herstel te bouwen.


Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell heeft eind 2018 de gematigd stijgende trend van de afgelopen jaren afgebroken. Een serieuze correctie is daarna vooralsnog echter uitgebleven. Het aandeel blijft hangen onder de stijgende bodemlijn en het 200-daags gemiddelde.

Om technische weer te verbeteren dient RDS terug te keren in het opgaande trendkanaal en boven de 200-dagenlijn. Pas dan kan er weer omhoog worden gekeken. Als RDS echter een lagere koerstop vormt en door steun 24,20 zakt, kan een grotere koersdaling niet worden uitgesloten.


Unilever

Unilever stabiliseert binnen de meerjarige lange termijn uptrend. De trend is per saldo nog steeds opwaarts gericht, maar het ontbreekt momenteel aan kracht. Van belang is dat Unilever zich weet te handhaven boven steun 45,49 (bodem van 15 juni 2018).

De hogere bodems wijzen nog wel op aanhoudende vraag. Voor een hervatting van de stijgende trend dient Unilever boven de laatste top te breken.


Op iets kortere termijn is een meer neutraal koersverloop zichtbaar. Unilever beweegt sinds medio 2018 per saldo zijwaarts boven steun 45,49. Vanaf dit niveau lijkt het aandeel weer op te kunnen veren richting de voorliggende toppen en uiteindelijk de top van 2017 rond 52,31.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

256 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. schakelaar 31 januari 2019 08:52
    quote:

    Opties Bedrog schreef op 31 januari 2019 08:49:

    [...]

    Heb je hem zelf gebeld..??!

    Ik bedoel Ben van Beurden..

    Doet me denken aan die muis die een olifant aan het trappen is..

    Omdat die op zijn staart staat..;)
    Ik ben zo vriendelijk geweest om de investor relations even te bellen, maar ja ik heb ook een screenshot gemaakt.
256 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links