Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs verbetert technisch nu de AEX uit het dalende trendkanaal is gebroken.

Richting:Verbetert
Trendwijziging:+
Slotkoers:515,00
Steun:511,84
Weerstand:534,21
Steun 2:476,71
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De AEX-index komt er wat beter bij te liggen nu de dalende trend is verlaten. We verwachten een verder herstel richting de weerstand rond 534,21 (gevormd op 12 november 2018). Pas indien de AEX erin slaagt die horde te doorbreken, treedt een nieuwe verbetering op. Van belang is dat steun 511,84 weet stand te houden. De steun ligt rond 511,84 (bodem van 12 december 2018).

 • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 18 feb Costco Wholesale Corporation bre...
 2. 18 feb IMCD
 3. 17 feb Netflix beweegt neerwaarts in ee...

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 628,44 15:11
  +3,01
  +0,48%