Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) stuit op de bovenkant van het dalende trendkanaal.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:510,88
Steun:476,71
Weerstand:534,21
Steun 2:445,65
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De AEX test de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal. De dalende toppenlijn (bovenste blauwe stippellijn) staat onder druk, maar is nog niet gebroken. Omdat de AEX-index weer boven de laatste top rond 511,84 (gevormd op 12 december 2018) is gekropen, is er wat van de verkoopdruk opgedroogd. Dit geeft aan dat er mogelijk meer in het vat zit. De neerwaartse trend staat nu onder druk. Na een uitbraak (uit de dalende trend) kan de AEX doorstijgen naar de horde 534,21 (gevormd op 12 november 2018). De steun ligt rond 476,71 (bodem van 31 januari 2017).

 • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 18 feb Costco Wholesale Corporation bre...
 2. 18 feb IMCD
 3. 17 feb Netflix beweegt neerwaarts in ee...

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 628,44 15:11
  +3,01
  +0,48%