Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Banken verrassen

Liveblog: Banken verrassen

Update 16.00: Up up up

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar dit lijstje ziet er toch wel erg goed uit. Als de S&P500 inderdaad 12% gaat stijgen dan staan we aan het eind van het jaar dicht bij de 3000-puntengrens. (NK)


Update 13.45: Goldman Sachs volgt

Ook Goldman Sachs heeft de verwachtingen van analisten ruimschoots weten te verslaan. In het vierde kwartaal heeft de bank een winst van $6,04 per aandeel onderaan de streep verdiend. Beduidend beter dan de consensus van $4,30 per aandeel.

Ook de omzet, bij een bank niet onbelangrijk, viel fors mee. In de laatste drie maanden van 2018 heeft  Goldman Sachs $8,1 miljard aan omzet geboekt en dat terwijl analisten uitgingen van $7,55 miljard. Beleggers zetten het aandeel voorbeurs ruim 3% hoger. (NK)

 


Update 13.20: Goede cijfers Bank of America

Bank of America staat voorbeurs bijna 5% hoger op dat de winst verdriedubbelde naar $7,04 miljard ($0,70 per aandeel). In tegenstelling tot JPMorgan Chase maandag, was dit beduidend beter dan verwacht. Analisten gingen uit van $0,63 per aandeel. De omzet steeg in 2018 met 11% naar $22,7 miljard.

Bank America
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Bank of America heeft het in de afgelopen tien jaar behoorlijk gedaan op de beurs. Alleen JPMorgan Chase deed het met een winst van ruim 500% beter. Beslist geen schande. Opvallend hoe vies Citigroup tegenvalt. (NK)

 


Update 13.10 uur: BlackRock stelt teleur

Het beheerd vermogen van Blackrock daalde 7,1% naar $5,98 biljoen. Ook de winst van $6,08 per aandeel viel tegen, aangezien analisten een netto resultaat van $6,27 per aandeel voor ogen hadden. Ceo Larry Fink trapte nog even een open deur in. Hij verwacht dat aandelen over tien jaar hoger staan dan nu.

Dat durf ik ook wel te voorspellen, want de S&P 500 rendeerde de afgelopen dertig jaar gemiddeld 10% per jaar. Oh ja, hij zij er ook nog bij dat de stijging gepaard zal gaan met de nodige schommelingen op de beurs. Joh. (NK)

 


Update 12.50 Vergeet 29 maart

ING heeft berekend dat de deadline van 29 maart, de dag waarop het VK officieel uit de EU moet vertrekken, in alle scenario's niet wordt gehaald. De procedure voor nieuwe verkiezingen, onderhandelingen op een deal á la Noorwegen of een tweede referendum, nemen teveel tijd in beslag.

Gelukkig is er nog een mogelijkheid om deze deadline te verschuiven, want een no deal scenario wil eigenlijk niemand. (NK)

 


Update 12.35: Netflix skyhigh

Bij CNBC wrijven ze het er nog even in. In amper twaalf jaar zou een investering in Netflix met ruim 9000% zijn gestegen. Ik ken maar weinig mensen in mijn omgeving die dat ritje hebben gemaakt. (NK)

 


Update 12.25: Bellen blazen

De wereldwijde schuldenberg wordt alsmaar groter. In totaal bedraagt die $244 biljoen, wat 318% is van wat we in de wereld met zijn allen verdienen. Het IMF waarschuwt met name overheden dat zij buffers moeten opbouwen, zodat zij door de stijgende rente in de toekomst niet in de financiële problemen komen. (NK)

 


Update 11:55: Beter Bed

Beter Bed beweegt. Vrijdag zijn er omzetcijfers, wellicht speculatie in aanloop naar...?

 


Update 11:45: Air France-KLM

Geen idee wat de nieuwe Air France-KLM CEO allemaal roept, maar de koers stijgt. Er zijn ook nog geen headlines te bekennen. Meestal zijn dit ook niet de gelegenheden, zeker niet met een cijferseizoen op komt, om eens flink uit te pakken met nieuwtjes.

 


Update 10:55: Bouw bloopers

Twaalf harenuituwhoofdtrekkers op een rij.

Inderdaad, de Zeesluis IJmuiden staat met stip op één en de bouwsector lijdt aan Corporate Alzheimer, duidt de deskundige. Ga maar kijken, Cobouw pakt uit mét dit verhaal met alle details, namen en rugnummers. Helaas, de beursgenoteerde bouwers BAM, Heijmans en VolkerWessels staan er net even te vaak in.

Schrale troost nu is dat het allemaal is ingeprijsd. En dik ook. De aandelen zijn op papier ook goedkoop, maar de bouwers weten al jáááren geen waarde te scheppen. Wellicht keert eens de wal het schip, maar zeker daar in IJmuiden zou het ook maar zo eens andersom kunnen zijn.

 


Update 10:30: GrandVision

GrandVision, groot in brillen- én borrelglazen?! Geloof het of niet, maar dit keer is het een kleine stap van Heineken naar de brillengigant. Wat een verhaal. Problem solved, dat wel. Dat is het belangrijkste. Eerlijk gezegd interesseert het me niet zo wie dit is.

Inderdaad ging ook de koers dit najaar vrij gestrekt naar beneden, maar dat zal wel toeval zijn :-)

 


Update 10:10: B&S Group

De volumes stellen niet zo veel voor, maar B&S Group maakt dagelijks wilde zwiepers omhoog, maar vooral omlaag. Vandaag weer. Het laatste nieuws is echter alweer van 19 november... Het fonds is nu bijna een jaar genoteerd, deed aanvankelijk niet veel, ging toen lopen en is intussen meer dan terug bij af.

De bodem is precies €12,50.

 


Update 09:55 Heineken

Nog even over Heineken, want ik kan me niet voorstellen dat dit toeval is. Oordeel zelf, want ik heb geen spat bewijs. Als het bedrijf inderdaad (de) analisten heeft ingeseind, is dat wel kwalijk. Beursfondsen zijn hun aandeelhouders, de wettige eigenaren van een onderneming, verantwoording schuldig en niet de marktvorsers.

Hoe het ook zij, in ieder geval is met al die verlagingen Heineken Holding wel beter blijven liggen.

 


Update 09:35 TomTom

Dikke daling, wat nu weer? Hier  gespot, Kepler Cheuvreux verlaagt TomTom naar houden van kopen. Het koersdoel blijft €8,25. Dat houden wordt echter ietsje anders geïnterpreteerd...

 


Update 09:25 Onsje minder pond

Inderdaad, wat Ed zegt. Dit is een hele lange grafiek...

... maar deze is duidelijk. Zeg maar vanaf het helemaal afschaffen van de goudstandaard. Van alles waar het VK sinds die tijd tegen aanliep - vooral consequent broddelwerk op de grote voetbaltoernooien - richtte Brexit misschien nog wel het minste onheil aan.

Precies dit is waarom ik zelf zo van hele lange grafieken houd. Het plaatst de waan van de dag altijd zo prettig in perspectief. Het nadeel is wel - of is het mijn leeftijd? - dat ik zo langzamerhand alles begin te relativeren. Dat is ook niet verstandig, want u weet maar nooit met Mr. Market. Die kan hard tackelen. Van achteren. 

Zo zag ik die Brexit-stemming ook niet aankomen - wordt een non-event riep ik, terwijl ik op vakantie ging - en ook de 2008 crisis verraste mij compleet. Ja, ik wist dat banken failliet konden gaan, maar dat ging toch niet gebeuren? Twee lesjes in nederigheid: sorry dat ik even tegen mezelf preek.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 10 mei PostNL in de prik, commodities en coins stelen show voorbeurs 4
 2. 10 mei Hogere, goedkopere AEX
 3. 07 mei Cijfers en drukte voorbeurs en Fed waarschuwt voor beurs

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Brievenbus 16 januari 2019 09:55
  Arend Jan, moet ik je nou echt gaan uitleggen waar koersdoel verlagingen door de handel voor worden ingezet / gebruikt / aangeschaft / betaald?

  Update 09:35 TomTom
  Dikke daling, wat nu weer? Hier gespot, Kepeler Cheuvreux verlaagt TomTom naar houden van kopen. Het koersdoel blijft €8,25. dat houden wordt echter ietsje anders geïnterpreteerd...

 2. Dikke Durk 16 januari 2019 13:00
  AJK, leuk stukje over de GPB!

  Interessant om te zien dat met de teloorgang van het VK als wereldmacht, ook de munt devalueerde. Dit zal het VK overigens ook niet heel slecht uitgekomen zijn: met een geleidelijk devaluerende munt was het ongetwijfeld eenvoudiger om de staatschulden (in GBP) beheersbaar te houden.
 3. forum rang 4 theo1 16 januari 2019 16:19
  quote:

  Durk de baas yn it lizzende wurk schreef op 16 januari 2019 13:00:


  AJK, leuk stukje over de GPB!

  Interessant om te zien dat met de teloorgang van het VK als wereldmacht, ook de munt devalueerde. Dit zal het VK overigens ook niet heel slecht uitgekomen zijn: met een geleidelijk devaluerende munt was het ongetwijfeld eenvoudiger om de staatschulden (in GBP) beheersbaar te houden.


  Veruit de grootste devaluatie was direct na WO2, dat is wel logisch natuurlijk. De meeste Europese landen voerden toen effectief een nieuwe munt in en dat zal in de meeste gevallen ook zijn neergekomen op een stevige devaluatie.

  Sinds de jaren '80 lijkt het effectief vrij stabiel, met wat ups en downs, maar geen hele sterke richting.

  Ik denk dat als je de Franse franc ernaast zet, dat het beeld er dan heel anders uit ziet. En als je dan ook nog de Italiaanse lire en de Belgische frank meeneemt al helemaal. Die munten waren berucht om hun voortdurende devaluaties.
 4. forum rang 4 theo1 16 januari 2019 17:01
  Voor het perspectief:
  en.wikipedia.org/wiki/French_franc#/m...

  De lire was 625 voor een dollar onder het Bretton Woods systeem en kwam in de euro op een koers van 1936 voor een euro. Dus zo ongeveer door 3 gegaan. Zie en.wikipedia.org/wiki/Italian_lira

  De Belgische frank kwam in Bretton Woods op 43.8 voor een dollar en in de euro op 40 voor een euro. Eigenlijk opmerkelijk stabiel.
 5. handkerchief 16 januari 2019 18:30
  Britse centrale bank 1000 miljard op voorraad appeltje voor de dorst bij eventuele tegenslagen je hoeft met Engelsen geen medelijden te hebben.29 maart opzouten,bij problemen raadpleeg het EU handboek eerste druk en schud elkaar de hand wanneer beide handelende partijen vinden dat deal te pruimen is.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Air France-KLM 4,629 10 mei
  0,000
  0,00%
 2. B&S Group SA 8,960 10 mei
  +0,050
  +0,56%
 3. BAM Groep Koninklijke 2,576 10 mei
  +0,076
  +3,04%
 4. Bank of America Corp 42,050 10 mei
  -0,130
  -0,31%
 5. Beter Bed Holding 5,210 10 mei
  -0,040
  -0,76%
 6. Goldman Sachs Group 368,680 10 mei
  -2,210
  -0,60%
 7. GrandVision 26,750 10 mei
  +0,100
  +0,38%
 8. Heijmans 14,780 10 mei
  +0,380
  +2,64%
 9. Heineken 99,500 10 mei
  +0,060
  +0,06%
 10. TomTom 7,200 10 mei
  -0,085
  -1,17%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare