Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Onzekerheid blijft

TA: Onzekerheid blijft

Het Britse parlement heeft gisteravond tegen de huidige Brexit-deal gestemd. Hiermee is er nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie.

Als beleggers iets vervelend vinden, dan is het wel onzekerheid. Een opluchtingsrally zal dus waarschijnlijk uitblijven.

Beperkt potentieel

De Europese beurzen hebben de afgelopen weken wat herstel laten zien en lijken de laatste dagen even op adem te komen. Het opwaarts potentieel lijkt in eerste instantie beperkt.

De lange termijn technische plaatjes blijven namelijk negatief en vooralsnog kan er slechts gesproken worden van een korte termijn herstel binnen de dalende fase.

Bij de Europese beurzen worden momenteel de eerste weerstandszones opgezocht en getest. De komende dagen zal blijken of deze hun werk gaan doen of dat koopjesjagers genoeg kracht hebben om het technische beeld te draaien.

AEX index

De Nederlandse beurs is ondanks het herstel van de afgelopen weken nog niet veel opgeschoten. De AEX-index beweegt binnen de dalende trend en nog onder de oude bodem van oktober die nu als eerste weerstand fungeert rond 500 punten.

In de zone 500-512 punten liggen meerdere oude toppen en bodems en de bovenkant van de dalende trend, waar het huidige herstel zou kunnen stranden. Voorlopig blijft het risico op een nieuwe koersdaling groot en adviseer ik beleggers voorzichtig te blijven.

 

Bel 20 index

De Bel 20-index is de eerste Europese beurs die boven de bodem van afgelopen oktober weet terug te keren. Toch ligt er nog een stevige weerstand boven de markt. Rond het huidige niveau komt de Belgische beurs de bovenkant van de dalende trend tegen, die het afgelopen half jaar is gevormd.

Ik verwacht dat de index daarom de komende dagen wel een stap terug zal moeten doen. Mocht de Bel 20 de dalende trend toch weten te breken, dan ligt ook een herstel richting de weerstand van 3.612 punten binnen de mogelijkheden.


CAC 40 index

De Franse beurs stabiliseert aan de bovenkant van de dalende trend. Rond 4.900 punten liggen zowel de dalende toppenlijn als de oude bodems van oktober en november.

Zolang het patroon van lagere toppen en bodems intact blijft, handhaaf ik mijn negatieve visie op de Franse beurs en sluit ik niet uit dat we in ieder geval de bodem van december nog een keer gaan testen.


DAX index

De DAX index is de afgelopen weken opgeveerd binnen de dalende trend en deze nadert de eerste weerstand rond 11.051 punten. Rond dit niveau liggen de bodems van oktober en november en de top van december.

Daarnaast komt de index ook nog de bovenkant van de dalende trend tegen. De ruimte voor een groter herstel lijkt voorlopig dus beperkt. Pas wanneer deze weerstand overtuigend wordt gebroken, zal het technische beeld wat opklaren en komt er ruimte vrij voor een groter herstel.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BEL 20

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

CAC 40

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
210 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ren-je-dement
0
Esther George, de grootste havik van de Fed, die in de jaren dat de rente op nul bleef staan continu als enige stemde voor verhoging wanneer ze stemrecht had, heeft nu gezegd dat er een rentepauze moet komen. Dat zegt waarschijnlijk heel veel over wat de Fed gaat doen.
ren-je-dement
0
Trump is weer slim bezig: door de shutdown te verlengen heeft dit een neerwaartse impact op de economische groei en zo dwingt hij via de achterdeur die rentepauze af en de Fed op zijn knieen.
Optiefan
0
Ik had het al in gedachten sprint up als het wordt weggestemd.... laatste keer 500 of er doorheen?

US is weer eens niet te stoppen...
Formule1-Fan
0
ik dacht cash is king vrijdag.

Begint op naairj te lijken dit en pyramide spel.
Kun je goed koop moment hebben, 1 a 2 keer winst marge maar amper, dan dag later gam alsnog of paar dagen erop. Dit is al sinds sh kan kopen in de zomer 2018 of al 5 jaar lang zo

en maar up up up elk dalinkje wordt hersteld sinds dit jaar
MDJ_0
0
Onzekerheid is men gek op! Gewoon kopen hup, deal or no deal wat maakt het allemaal uit.? De beurs kiest een andere weg!
Wistikhetmaar
0
De after party kan wel eens snel afgelopen zijn, even voor de vorm boven de 500 kijken maar dan snel dalen.
ttroo
0
Amerikaanse futures blijven hangen. Nasdaqie krijgt wat weerstand van de 6.700 punten. Eindelijk zag ik een aantal nasdaq fondsen echt hoog liggen. Maar het aantal is nog te weinig. Netflexie is zo'n interessante short kandidaat. Maar eerst de overdreven high fase afwachten.
Formule1-Fan
0
Waarom steds short index het nakijken en de pech, elke eker is het terug naar aankoop of stoplos en dan hopen dat koper verkoopt aan bankiers goedkoop.
ren-je-dement
0
Shoryuken
0
Ik zei gisteren al.. ik ga short als we groen openen en long als we rood openen. Vermoedelijk zal de markt wat wegglijden nu zonder nieuws...

Maar een echte "drop" zal meevallen
ren-je-dement
0
quote:

Shoryuken schreef op 16 jan 2019 om 09:25:Maar een echte "drop" zal meevallen


Kan zomaar wat harder gaan, markt ziet er korte termijn erg zwak uit.
'd Aandelen
0
Goedemorgen,

ik zat te kijken naar een callspread AEX 505 long en AEX 495 short maar ik vind de vola een beetje aan de lage kant en die kan dan tegen je in werken lijkt mij wanneer de handel aantrekt, correct?
geobeo
2
Nou iedereen denkt hier unaniem dat het vanmiddag omlaag gaat, dus dan zal het wel omhoog gaan.

Long.
Net liq
0
quote:

'd Aandelen schreef op 16 jan 2019 om 09:33:


Goedemorgen,

ik zat te kijken naar een callspread AEX 505 long en AEX 495 short maar ik vind de vola een beetje aan de lage kant en die kan dan tegen je in werken lijkt mij wanneer de handel aantrekt, correct?

Is een spread die per definitie tegen je in gaat als koers stijgt (qua delta's), de overall vola loopt meestal iets terug bij stijging (dus dit geldt voor beide)
maar is afhankelijk van de volatility slope die er staat.
210 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 08:15 TA: Sterke sectoren zetten bodem 14
  2. 15 feb TA: Beurzen kruipen uit het dal 218
  3. 14 feb TA: Olieprijs op randje van koop... 245

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 538,94 -0,13%
  2. BEL 20 3.586,31 +0,51%
  3. CAC 40 5.160,63 +0,14%
  4. DAX 11.299,80 +1,89%
Gesponsorde links