Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: "No"

Liveblog: "No"

Update 20:45: No

De Brexit deal van de Britse premier Theresa May is duidelijk verworpen. Het pond, zeg maar dé Brexit graadmeter, trekt aan na een dagje dalen.

Hier is de rente. Verder zie ik geen koersreacties. Vandaar ook dit korte blog, IEX volgt de beurs en niet zozier politiek.

Welk medium schrijft hier niet over, maar hier maar Bloomberg.

 


Update 16:30: Handel met voorkennis

Handel met voorkennis is al zo oud als aandelen zelf. De methodes zijn alleen veranderd. In 1602 was het handig als je een of meerdere Heeren Zeventien van de VOC kende. Anno nu is hacken de manier. Deze traders krijgen een stevige douw en die winst van $4,1 miljoen kunnen ze denk ik met een hefboom schudden.

Vraag is alleen of de SEC ze ook echt te pakken kan krijgen.

 


Update 15:45: Netflix +18,2% (de prijzen dan)

Alle gele hesjes verzamelen, Netflix verhoogt de tarieven met 18,2%! Bij ons kost een standaard abootje €10,99, dus dat wordt €12,99 ofzo...? De koers doet in ieder geval +5,8%. Logisch, dit is pricing power. Bij wijze van heeft iedereen nu zo'n beetje Netflix, kan niet meer zonder en dan kan het uitmelken beginnen. 

Het is voor, heel voorspelbaar, content én... het verlagen van schulden. Opvallend. Gaan we meer zien dit jaar, dat bedrijven hun schulden verlagen?

Intussen zijn vermoed de Belgische inflatiecommissies (er zal wel een Vlaamse, Waalse, Duitse en federale zijn) in spoedvergadering bijeen? Want als dit allemaal wordt meegewogen, zal Netflix ook wel in het mandje zitten. Mandjes dan. En ieder geval zit het in België met de inflatiedoelstelling van 2% per jaar wel goed.

Inflatie is een keuze, het is in ieder geval wel een beetje zo.  

 


Update 14:00: JPMorgan Chase en Wells Fargo

Jamie Morgan Chase heeft tegenvallende cijfers 2018. Lang geleden dat de bank de verwachte winst per aandeel niet behaalde. Net als bij Citigroup gisteren zijn ook hier de (obligatie)handelsdesks de verantwoordelijken. Het aandeel doet nu -2,7%. 

Natuurlijk heeft de welbekende CEO nog een uitsmijter:

Wells Fargo komt ook net door en verslaat de verwachtingen wel. De koers is nu onveranderd.

CNBC heeft een handig overzicht met wat er verder zoal speelt pre-market Wall Street.

 


Update 13:00: Take(mybreath)away

Nee, geen vette vinger. Dat gaat doorgaans sneller en op hoger volume. Zie de tick-by-tick grafiek hieronder van 0.00 tot 09:30 uur. Ik vermoed dat een handvol beleggers en handelaren beleggers iets te enthousiast reageerden op een koersdoelverhoging voorbeurs van Credit Suisse voor Takeaway van €57 naar €58.

Of...?

Er is nog een optie. Kempen verhoogt vandaag het koersdoel voor Takeaway naar €80. ANP bericht dit als eerste om 11:11 uur, maar Kempen stuurt haar research naar haar klanten en deelt verder niets mee aan de pers. Wellicht is dit advies daarom ook van voorbeurs. Gezien die dik €60 die er stond, denk ik hieraan.

Beleggers en handelaren die het al wel wisten, namen waarschijnlijk een voorschotje op...  een dikke rally? Kempen adviezen kunnen er namelijk behoorlijk inhakken, er is een trackrecord. Nu alleen niet. Zelfs niet om 11:11 uur. Het lage volume na opening is wat tegen dit scenario pleit. Als u het wel weet?  

 


12:40 uur: Brexit en de bookmakers

De Britten houden ervan om op van alles en nog wat in te zetten. Het grote geld gaat niet verdiend door een inzet op het verwerpen van de deal van Theresa May met de Europese Unie. Alleen een gokje op het doorgaan van het akkoord levert nog wat op.

De politieke junkies die het gehele brexit getrouwtrek hebben gevolgd, hebben de mogelijkheid in te zetten op hoeveel leden van het Britse lagerhuis voor de deal gaan stemmen. De bookies achten de kans het grootst dat er ongeveer 230 van de 650 parlementsleden voor zullen stemmen. Met een percentage van 35% betekent dit een regelrechte motie van wantrouwen in de richting van premier May. 

Brexit
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Het is daarom niet zo vreemd dat de bookies verwachten dat Theresa May eerder zal opstappen dan dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten.  

Brexit
Klik op de afbeelding voor een grote versie

We zien al dat er volop gespeculeerd wordt over de opvolger van May. De twee grootste kanshebbers zijn toch wel twee opmerkelijke namen. Jeremy Corbyn van Labour en de Donald Trump van het VK, Boris Johson, lijken de beste papieren te hebben. 

Brexit
Klik op de afbeelding voor een grote versie

(NK)

 

Update 12:00 uur: Gillette en... Unilever

Ophef alom, het is u niet ontgaan:

Wat u misschien nog niet wist, is dat Unilever zich er ook mee bemoeit. Indirect dan via een van haar dochters en zonder concreet te worden. De boodschap is echter duidelijk.

 


Update 11:00: Wirtschaftwachstumentäuschungsmitteilung

Als de almachige Duitse auto-industrie en alles wat daarmee samenhangt niest, loopt het land een verkoudheid op? BBP groei 2018 was 1,5%.

Holger Metdemoeilijkeachternaam heeft natuurlijk de plaatjes. 

Veel plaatjes.

Is dit niet Keynes zoals Keynes is bedoeld? Overschotten in vette jaren, om in magere jaren de geldkraan te kunnen open zetten. Zo heb ik het vroeger in de jaren tachtig van mijn oude economiejuf geleerd. Ik heb het nog nooit in de praktijk gezien, geloof ik. Bij deze dan.

 


Update 10:30 uur: Waarom Brexit niet interessant is voor beurzen. Vind ik dan.

Als (lange termijn)belegger vraag ik me bij geopolitieke zaken bij wijze van altijd het onderstaande af. Zo kan ik dat bij al onze aandelen doen en is het antwoord nee, dan vind ik het – als belegger – eigenlijk al niet meer interessant. 

 • Verkoopt Royal Dutch Shell hier een vaatje olie meer of minder door? 
 • Verkoopt Unilever hier een Magnum of Raketje meer of minder door?
 • Verkoopt AkzoNobel hier een blik verf meer of minder door?

Zo kijk ik ook naar Brexit. Al zijn er wel een aantal aandelen met flinke VK-exposure.

Lees het hele stuk hier. 

 


Update 10:00 uur: "Apple moet Nintendo kopen"

Meestal komen analisten niet verder dan persberichten, jaarverslagen en eigen excels kraken. Zo af en toe schrijft er eentje echt, op basis van alles wat hij of zij weet en dat dan weer geflambeerd met een snufje fantasie, eens echt een verhaal op. Over Apple gesproken, eens was er ook z'n verhaal dat ze TomTom ging kopen.

Dat was in oktober 2012 Martijn den Drijver (toen SNS, nu NIBC). Het is er niet van gekomen, maar dat maakt niet uit, Martijn maakte in ieder geval een mooie investment case, dat voor reuring zorgde. Zouden analisten vaker moeten doen! Toeval of niet, sindsdien is de overnamekoorts bij TomTom nooit meer verdwenen.

Het stuk is al een paar dagen oud, maar ik had het nog niet gezien. Wat een goed (bedacht) en in ieder geval leuk verhaal van Barron's!

 


Update 09:30 uur: AEX 500

Mooie start van B-Day, ofwel die Brexit stemming.

Aalberts, Besi en Heijmans zijn stijgers van de dag, dan is er écht risicobereidheid. In vooral de bearmarket dit najaar werden ze geviseerd. 

 


Update 09:00 uur: Fastned

Goedemorgen, er zijn toch cijfers. De groei is indrukwekkend, maar de bedragen... Ik kan me voorstellen dat Shell en Total het niet erg vinden dat Fastned haar laadstations op hun erf bouwt. De vergelijking gaat aan alle kanten mank, maar op 31 januari wordt Olies geacht $97,4 miljard omzet over Q4 te rapporteren.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Brexit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

J P Morgan Chase & Co

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wells Fargo & Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Netflix

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kritische meekijker
0
rene66
0
Apple kan beter Tesla kopen,dat lijkt mij een veel betere mogelijk om iets te doen met de miljarden die op de bank staan niets te doen.
Kritische meekijker
0
quote:

Kritische meekijker schreef op 15 jan 2019 om 12:33:


Waarom krijgen we de koersen van Brussel te zien bij het mapje "aandelen"?
En opnieuw.......Wat gebeurt hier allemaal vandaag??? Geeft weinig vertrouwen in Brexit!
Makita
0
Lekker hoor een grafiekje met een gebroken Y-as. Lekker dramatisch effectje proberen te veinzen?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Brexit

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 19 jul Liveblog: 10% correctie op komst? 11
 2. 19 jul BeursVandaag: Is everbody happy? 5
 3. 18 jul Liveblog: Microsoft 6

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 571,84 +0,05%
 2. Apple 202,590 -1,49%
  Ga naar: Hefboomproducten
 3. J P Morgan Chase & Co 113,540 -0,99%
 4. Netflix 315,020 -3,13%
  Ga naar: Hefboomproducten
 5. Takeaway.com 80,000 -0,93%
 6. UNILEVER 53,770 -0,74%
  Ga naar: Hefboomproducten
 7. Wells Fargo & Company 46,030 +0,46%
  Ga naar: Hefboomproducten

Gesponsorde links