Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Netflix en AB InBev

Liveblog: Netflix en AB InBev

Update 15:00 uur: Wonderbaarlijk Netflix

Typisch beurs?

Ja, typisch. U voelt hem al hangen, de koers kreeg vorig jaar onder uit de zak en is sinds kerstavond... #jeuj Frappant, want meestal zijn het de dalingen die pijlsnel gaan en de stijgingen die tegen eend fluitconcert van de beren in moeten optornen.

\Not bene, nog het meest stabiel bij dit aandeel zijn de verwachtingen. Misschien is het aandeel nog een koop, maar besef dat u behalve die gemiste rally intussen bijna net zo veel voor de waardering betaalt als een jaar geleden.

 


Update 12:00: AB InBev

Stijgt Heineken mee? Misschien, maar het lijken me te specifieke bedrijfsomstandigheden voor een sectoreffect. Carlsberg stijgt ook met de Nederlanders mee, waar een Belg de scepter zwaait en niet met de Belgen, die weer onder de knoet van de Brazilianen opereren. Enfin, AB InBev dus.

Ik citeer De Tijd:

Bloomberg citeert bronnen rond het bedrijf. De beursgang van de Aziatische tak moet ongeveer 5 miljard dollar opbrengen. Daarmee wordt de divisie gewaardeerd op 70 miljard dollar. Met de 5 miljard zou AB InBev zijn schuldenberg kunnen verlagen. Die is bijna vijf keer groter dan de brutobedrijfswinst (ebitda).

Voorbeurs was er al dit bericht en dat leek mij de trigger. U weet het, AB InBev kent grote schulden en heeft een - proost! - debt/equity verhouding van 160%. Dat is drie keer zo hoog dan de sector. Daarom moest het bedrijf vorig jaar het dividend halveren, wat weer mede tot bijna die halvering van de koers leidde.   

Het is welkom nieuws, want wie dat wil mag biergrootmacht AB InBev (Beurswaarde €105 miljard) als hoofdschuldige voor de bearkmarket van de Bel 20 aanwijzen.

 

Update 10:50 uur: Altice en Iliad

Niets aan toe te voegen. 

 


Update 10:00 muur: Bee Oh Jee :-)

Dit is weer eens wat anders dan... Is dit echt? Dit is echt.

En dan heeft Wilbert nog het verkeerde filmpje genomen ook. Babes with basses, ik ben verloren :-)

Streng als ik ben, kijk ik ook nog even... Juist. Nog een paar van zulke leuke basisfilmpjes en er staat 2%, niet slecht. De Jamaicaande dollar is wel gehalveerd in tien jaar tijd, dat dan weer wel.  


Update 09:40 muur: AEX 500

Goedemorgen, we hebben wat lekkers bij de koffie.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

AB InBev

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Netflix

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Snugger
1
Altice?, deze correctie omhoog is de voorloper op die naar beneden..Kwam al naar voren in een gefrabriceerde grafiek van je collega... Dus juich nog maar niet!
Snugger
0
Netflix, hetzelfde verhaal als Altice eigenlijk… Neem daar maar een biertje op ja, 2x is te verdienen aan een short met de juiste stoploss!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 24 feb Gelukkig hebben we de VIX nog? 1
 2. 24 feb BoA zet Galapagos op underperform 1
 3. 24 feb Oef. New York is ook open...

Gerelateerde instrumenten

 1. AB InBev 64,080 24 feb
  -2,070
  -3,13%
 2. AEX 593,30 24 feb
  -24,03
  -3,89%
 3. ALTICE EUROPE N.V. 6,120 24 feb
  -0,266
  -4,17%
 4. Netflix 368,700 24 feb
  -11,370
  -2,99%