Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Altice, Philips en Fugro

Liveblog: Altice, Philips en Fugro

Update 16:15: Recessie en winsten

Weet u dat ook weer. Houd u vooral de maandelijks einkoopmanagersindices in de gaten, dat zijn de beste voorlopende indicatoren of het er dan niet van komt.

Intussen zijn de winstverwachtingen niet eens zo gek voor dit jaar. Die 8% zal zo ongeveer het lanjarig gemiddelde zijn, maar de praktijk leert dat hier nog 2 à 3% vanaf gaat. Geef toe, we zijn erg verwend de laatste twee jaar met recordwinsten die via koerssitjgingen, buybacks en dividendverhogingen ook naar ons toekwamen.  

 


Update 15:20: Altice (en KPN)

Altice speert weer vandaag. Wanneer niet eigenlijk? Als u die hele neergaande trend sinds vorig jaar zomer handelt, wordt het misschien wel weer een altijd om... Volgens de technisch analisten van Tostrams is er ronde huidige koers nog ongeveer een stuivertje ruimte tot de bovenkant van die trend.

Nog iets. Altcie verdwijnt waarschijnlijk begin maart uit de AEX en theoretisch brengt verkoopdruk mee vanuit indextrackers en -fondsen. Houd daar even rekening mee als u vol adrenaline dit aandeel handelt.  

KPN heb ik ook in de grafiek gezet, want het leuke is dat de AEX nu nog zowel de wildste en als misschien wel de saaiste Europese telecom herbergt. Afgelopen najaar was KPN dan wel weer een van de fondsen die de index net voor een officiële bearmarket behoedde. Nota bene, telecom geldt als cyclisch. 

Bij KPN beurt u alleen wel 4,8% dividendrendement, maar daar betaalt u wel 22 keer de verwacht winst voor.  Van dividend heeft Altice nog niet gehoord. Wel van schulden, maar dat verhaal is inmiddels al welbekend.  Inmiddels constateer ik dat Altice een procent lager sinds ik de eerste zin van dit stukje tikte...

Sorry, ik kan nog sneller gaan tikken dan ik al doe, maar ik maak al zoveel typo's :-( Lieve help, ik kijk nu weer en... Er is geen nieuws en Altice USA doet nu -1,2%.

 


Update 14:50 uur: Ahold Delhaize

Who's next on Wall Street? Macy's dus. En hoe. Dit is niet het hele verhaal. Dat luidt zo. 

 • Een jaar terug verhoogde Macy's de verwachtingen
 • In november deed ze daar nog een schepje bovenop
 • Daar moet ze nu dus op terugkomen
 • Wel is de verwaching nu nog hoger dan dan die van begin vorig jaar.  

Kortom, Macy's wordt zelf ook regelmatig verrast. Door zichzelf. 

Uiteraard kijk ik meteen naar Ahold Dehaize. Dat lijkt iets te reageren, maar ook niet meer dan dat.

Update: Amazonde :-) 

Ah, hier komt de aap al uit de mouw. En vinden we het wat? Houd het aub beschaafd in de comment, IEX is een nette site en Modbreak Henk heeft altijd al zijn handen vol aan bepaalde usual suspect forums. Amazon staat nu pre-market -0,8%, waar de Nasdaq 100 future -0,5% voeg ik er nog degelijkl aan toe.  

 


Update 12:20 uur: Philips?!

Wat krijgen we nou? Een update tijdens de handel komen we zelden tegen op Damrak. Boskalis is meen ik zo'n twee jaar geleden de laatste meen ik. Was ook meteen eens maar niet weer. Hoe dan ook, het bedrijf bevestigt de outlook. 

Oh heb ik weer, net als Reuters is dit niet mijn dag, geloof ik... Excuses. Ook aan Philips. 

 


Update 11:25 uur: Banken, sapren en kinderen

Leuk artikel met mooie plaatjes op RTL-Z. Ik vind dit wel een beetje exemplarisch voor Nederland. Banken zijn gewoon bedrijven die ook geld moeten verdienen en zijn geen stichtingen of sociale of instellingen. Bij andere ondernemingen die kinderen targeten hoor ik ooit nooit iemand klagen.

Helaas, Ancilla. Dat is een verstandige vrouw die ik hoog acht, maar financiële onkunde komt meer voor in dit land. Ik ben nooit die tandarts op lang geleden een feestje vergeten, die letterlijk het schuim op zijn mond had, omdat zijn pensioenfonds zijn geld belegde en niet alleen maar veilig spaarde.

Ik liet het maar zo. Het was over na twaalven. Ach, ik hoef het u hier op IEX ook verder niet uit te leggen. Cash geld kost geld. Komt nog de vermogensrendementsheffing bij. 

 


Update 11:00 uur: Fugro en de shorts

Wie kan een orderbriefje laten zien met daarop aankoop van zoveel stuks voor exact €7? Sinds zeg maar kerstavond laat Fugro opvallen herstel zien en is dit jaar het beste Damrak fonds. De grafiek is duidelijk.

Nu weet u ook dat Fugro, vooral door emissievrees heet het, ook het meest geshorte aandeel is op Beursplein 5. Die lopen terug, maar van een squeeze is zeker (nog) geen sprake. Blijkbaar is, ondanks de enorme winsten voor hen, het fundamentele oordeel van deze vooral hedge funds nog steeds hetzelfde. 

Want er is sinds het laatste cijferrondje niet echt nieuws meer geweest van Fugro. Spannend en er is gezien de wilde ritten omlaag en omhoog nog veel mogelijk, want pas op 25 februari komt Fugro met haar jaarcijfers 2018. 

 


Update 10:55 uur: Gonggg

Fusie tussen twee handelshuizen op het Damrak. Gefeliciteerd en succes.

 


Update 10:45 uur: Mokum de gekste

Inderdaad, welkom in Amsterdam. Eens kijken op Funda.

 • Ik turf daar maar 3120 resultaten, waarvan 437 boven €1 miljoen. Dat is 14% van het aanbod.
 • Onder €200.000 tel ik 200 hits. Dat is wel het merendeel parkeergarages, plaatsen en boxen. De duurste is voor 125.00 van u
 • Wilt u het kostbaarste huis nog weten. Voor €7.950.000 bent u de gelukkige eigenaar van dit optrekje van 702 vierkante meter. Niet eens aan de Herengracht. Laat staan de Gouden Bocht.
 • Het goedkoopste huis is deze. Voor €147.000 bent u eigenaar van éénkamerwoning van 47 vierkante meter. 

Dank voor je stukje, Ruben. Hoe gaat? In een grijs verleden heeft hij ook voor IEX gewerkt, vandaar. Mede door de bouwplannen van de gemeente, met de nadruk op sociale woningbouw, moet ik nog zien of de prijzen dalen. Ik ben zelf eigenaar binnen de ring, dat u wel even mijn bias weet.

Over Herengracht gesproken, kent u de legendarische Herengracht Index ook? Die is internationaal bekend. Tijd voor een update trouwens, dunkt me.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Altice B

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Amazon.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Snugger
0
Wil niet veel zeggen, maar die Fugro grafiek is de blauwdruk voor elk aandeel, of index, leg 'm op een willekeurig grafiek en de overeenkomst is daar… Allemaal het werk van het zogenoemde shorten wat dat tot stand brengt, en overal..?, denk toch eens na!..
ffff
0
Amazonde,

Leuk gevonden.... Ach, we weten toch bijna allemaal dat één vrouwenhaar vaak sterker en krachtiger is dan een staalkabel....
Zo te zien is ze de doodzonde waard....

Tja, en kalende mannen schijnen wat meer testosteron in hun bloed te hebben , dus is Jeff eigenlijk gewoon een slachtoffer. Is er geen praatgroep en opvangcentrum in Nederland voor deze ongelukkige mannen?


Peter
theo1
0
Je krijgt wel wat voor die 8 miljoen. Patriottische types met die Vaderlandsche Vlag in de woonkamer. Jammer van die lelijke glazen tafel, maar die nemen ze gelukkig mee.
Snugger
0
Dom geouwehoer zeg…
AEX, KPN, en een onbekend iets, in éen grafiek..Voor het gemak er maar vanuit gaande dat het onbekend iets Altice is staat zij zo'n beetje vlak voor daling… En mocht het iets anders zijn is daar ook daling op komst.
Dom gezwets over haar, miljoenen, of andere randzaken, zit niemand op te wachten, en zéker de Altice belegger niet!..
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 22 mrt Liveblog: Recessiespook 13
 2. 22 mrt BeursVandaag: We weten het zo
 3. 21 mrt Liveblog: Financials, rentes en ... 1

Gesponsorde links