Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) herstelt vanaf de onderkant van het dalende trendkanaal.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:491,75
Steun:476,71
Weerstand:511,84
Steun 2:445,65
Weerstand 2:534,21

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De AEX stabiliseert rond de bodemlijn en lijkt te herstellen vanaf de onderkant van het dalende trendkanaal. Door bewezen steun rond 476,71 punten (de bodem van 31 januari 2017) komt er nu ruimte voor herstel. Vooralsnog is de ruimte echter beperkt tot aan de voormalige steunzone van 500-510 punten. Daar liggen de vroegere bodems, die nu gelden als weerstand. Pas bij een doorbraak boven de weerstand van 511,84 punten (de top van 12 december) zou het technische plaatje structureel verbeteren.





  • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • De Stochastics geeft op korte termijn een oversold conditie (uitverkocht) aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Lage waarden worden gezien als uitverkocht. Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het betrouwbaarst. Positieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe lagere bodem neerzet terwijl de stochastic een hogere bodem noteert. Dit is een eerste signaal van een nakende trenddraai. Als in een later stadium het aandeel opwaarts uitbreekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone stijgt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.





Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 13:50 FTSE 100 index
  2. 13:50 De Franse beurs (CAC40 index in ...
  3. 13:50 AEX-index

Gesponsorde links