Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Veilige havens

TA: Veilige havens

De aandelenbeurzen wereldwijd blijven volatiel, met hooguit voor de nabije toekomst ruimte voor herstel. Beleggers maken zich nog steeds zorgen over de afzwakkende wereldeconomie.

De dalende aandelenkoersen bieden pas op lagere niveaus nieuwe koopkansen. De tijd voor aandelen komt nog wel, maar nu even niet.

Veilige havens

Vastrentende markten daarentegen zijn al deels vooruitgelopen op de haperende economie. De Amerikaanse 30-jarige obligatie is de afgelopen weken al flink gestegen, in het spiegelbeeld van een aanhoudende daling van de Amerikaanse 30-jaars rente.

De Nederlandse 10-jaars kapitaalmarktrente is eveneens hard gedaald, van 0,62%  tot ruim onder de steun van 0,38%.

De vaderlandse tienjarige staatslening heeft juist de correctieve fase naar boven afgerond, wat op kopers in de markt duidt. Kortom, obligatiebeleggers zijn gematigd positief gestemd.

Vooralsnog zijn staatsleningen de enige beleggingscategorie met potentieel. Dit geeft aan dat beleggers wereldwijd in veilige havens schuilen.

AEX maakt pas op de plaats

De AEX stabiliseert rond de bodemlijn. Het lijkt een lastige opgave om te herstellen vanaf de onderkant van het dalende trendkanaal. Bij bewezen steun rond 476,71 punten (de bodem van 31 januari 2017) komt er ruimte voor herstel.

Vooralsnog is de ruimte echter beperkt tot aan de voormalige steunzone van 500-506 punten. Daar liggen de vroegere bodems, die nu gelden als weerstand.

Pas bij een doorbraak boven de weerstand van 511,84 punten (de top van 12 december) zou het technische plaatje structureel verbeteren.


Nederlandse 10-jaars kapitaalmarktrente zakt verder

De 10-jaars Nederlandse kapitaalmarktrente is door de voormalige koersbodems rond 0,38% gezakt. De lagere koerspieken op de grafiek signaleerden al neerwaartse druk.

Nu de voormalige steun van 0,38 het definitief begeeft, mag een verdere koersdaling van de Nederlandse rente worden verwacht richting 0,11 (de bodem van 29 april 2016).


Nederlandse obligaties omhoog

De Nederlandse 11-jarige staatslening (NL 5,5% 2028) heeft de correctieve beweging opwaarts gebroken. De stijgende trend van de NL 5,5% 2028 heeft aan de bovenkant weerstand rond 155,28 (gevormd op 2 januari 2017).

Het technische plaatje van de NL 5,5% 2028 blijft positief zolang het patroon van hogere toppen en bodems wordt voortgezet. Steun bevindt zich rond 142,96 (de bodem van 3 juli 2014).



Amerikaanse 30-jaars rente heeft opgaande trend verlaten

Dit kan een tijdelijke consolidatie inluiden boven de steun van 2,93 (de bodem van 13 juli 2018). De weerstand bevindt zich op 3,45 (de top van 9 november 2018).

Let op, een doorbraak en slotstand onder de steun van 2,93 geeft een nieuw signaal naar onderen. Daarna dient rekening te worden gehouden met een diepere correctie.

Na een doorbraak onder de steun van 2,93 wordt 2,65 het volgende neerwaartse koersdoel.




Amerikaanse 30-jarige obligatie (US T Bond 30yr) tikt eerste weerstand aan

De Amerikaanse 30-jarige obligatie (US T Bond 30yr) verbetert nu de dalende trend is verlaten. We verwachten thans een consolidatie. Voor een verdere verbetering is het wachten op een uitbraak boven de weerstand van 147,09 (gevormd op 6 april 2018).

De steun ligt rond 127,72 (de bodem van 3 januari 2014). Na een uitbraak boven de weerstand van 147,09 wordt 159,22 het volgende opwaartse koersdoel.



Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

314 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2019 08:49
    2 puntjes hoger overnnight, graag nog 2 procent erbij....de wereld bestaat niet alleen uit apple, concurenten maken ook steeds betere pc's,, mijn apple pc de laatste 2 weken rare fratsen, vorige week crash toen veel centjes weg, was een half uur bezig, toen deed die het weer.......
314 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links