Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2018 jaar van vrouwen en jongeren

2018 jaar van vrouwen en jongeren

De Turbocompetitie 2018 is ten einde! Tijd dus voor een terugblik: welke beleggers leverden gedurende het jaar mooie prestaties in de beurscompetitie? Wie gingen er hard onderuit?

Mannen vs. vrouwen 

2018 is het jaar geworden van de vrouwen en de jongeren. Het jaar begon goed voor vrouwelijke beleggers, en tot halverwege het jaar wisten ze in de plus te blijven. In de tweede helft van het jaar wisten zij hun verliezen geringer te houden dan de mannen.

Toch eindigde het jaar slecht voor alle beleggers, bijna iedereen stond door de hoge volatiliteit in de min. Man, vrouw, jong, oud, iedereen moest eraan geloven. Dat is niet zo gek, de AEX is dit jaar ook voor het eerst met verlies gesloten sinds 2011.

Debacle

Verder zetten jongeren in 2018 al snel de toon: beleggers van 20-25 jaar staan halverwege het jaar op een flinke voorsprong met +5,39%. De ouderen volgen pas op plek drie met een miniem plusje van 0,26%. Ook na de zomermaanden zijn het nog steeds de jongere beleggers die – qua leeftijdsgroepen – het best presteren.

Toch gaat het daarna vrij snel slechter met de jongeren, en aan het einde van het jaar prijkt de categorie 90-95 jaar toch bovenaan met 7,06%. Waarschijnlijk deden de slecht presterende techfondsen en chippers de jongeren de das om.

De leeftijdscategorieën zijn de enigen die in de plus eindigen. Of het nou gaat om een automerk, politieke partij, sport of provincie; alles kleurt rood. Tesla-rijders, Limburgers, Hockeyers en stemmers op de 50+ partij doen het nog het minst slecht.

Laatste maandwinnaar

Natuurlijk was er ook in de laatste maand van 2018 nog een maandwinnaar die we via deze weg in het zonnetje willen zetten. Speler Bert57 realiseerde in december het meeste rendement en wint daarmee de laatste maandprijs van het jaar: een iPad. Gefeliciteerd! 

2019 is gestart

De Turbocompetitie 2019 is alweer gestart. Ook dit jaar kunt u weer meespelen voor mooie prijzen. 

Wilt u ook maandelijks kans maken op mooie prijzen? Dat kan als u meedoet met de Turbocompetitie.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

De Slimste Belegger

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Nico Inberg, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Maaike Tienkamp, Lucia Rodenburg, Lie...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 26 mrt Liveblog: Signify, Galapagos en ... 16
  2. 25 mrt De portefeuille van Frank Kramer
  3. 25 mrt Liveblog: Laagterecord 5

Gesponsorde links