Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) weet nog steeds niet te overtuigen.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:476,03
Steun:445,65
Weerstand:511,84
Steun 2:436,28
Weerstand 2:534,21

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Het negatieve sentiment is bevestigd nadat de AEX-index de ook onder koersbodems van oktober en begin december is gezakt. Zolang de AEX-index lagere toppen en bodems vorm, hangt er blijkbaar nog steeds aanbod boven de markt. Negatief is dat de AEX ook de bodemlijn, dus de onderkant van het dalende trendkanaal, breekt. Neerwaarts koersdoel ligt rond steun 445,65 (bodem van 2 december 2016). Enkel boven weerstand 511,84 (top van 12 december) verbetert het beeld.

  • De MACD geeft op korte termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 13:50 FTSE 100 index
  2. 13:50 De Franse beurs (CAC40 index in ...
  3. 13:50 AEX-index

Gesponsorde links