Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Sell-off op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vaak wel 24 december 2018 13:13
    quote:

    rekeozsejtlerap ed schreef op 24 december 2018 12:41:

    [...]

    Met behulp v d fed wordt Trump uit t ambt gezet....., politiek gezien gaat het ze niet lukken, dus dan maar via de renteknop.
    Oorlog tussen republikeinen en democraten én republikeinen onderling op zeer korte termijn. Toch!?
  2. forum rang 4 Erny 24 december 2018 14:01
    Beurskerstpreek :

    De angst regeert. Paniekreacties zijn uiting van massapsychologische factoren en hierdoor zijn de recente koersdalingen sterk overdreven. Heeft iets met ons collectieve bewustzijn te maken. Wij zitten nu een in fase waarin we selectief op zoek zijn naar bevestiging van naderend onheil. Een vorm van cognitieve dissonantie op de beurs. Mogelijk nog een restant van het Christendom, waar de mens moet boeten (beurscrash)voor zonden (winst zonder inspanning). Secundair gevaar is dat mensen hiernaar gaan handelen en bijv. minder gaan uitgeven terwijl dit helemaal niet nodig is. Zo krijg je een "self fulfilling prophecy". Positief is dat ook aan deze fase ook weer een einde komt. Het is een cyclus. De hebzucht van de mens kent geen grenzen en ons onderbewustzijn zal een periode van voorspoed uitleggen als de goedheid van God, een beloning voor het lijden en zich daarom niet geremd voelen om winst na te jagen.
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 24 december 2018 16:52
    "Als we beide banken even kort naast elkaar zetten, wijken de waarderingen niet zoveel van elkaar af. Zowel van Deutsche Bank als ING wordt vrijwel geen groei verwacht en dat leidt tot een getaxeerde K/W van ongeveer 7 in 2020. Echt spectaculair is het allemaal niet."

    Tja, wat is nog spectaculair? Een crash als in 2008? Afgezien dat een vergelijking tussen ING en DB, en dan ook nog op basis van projecties voor 2020 (!) niet zinvol is (DB zal wellicht ophouden te bestaan als zelfstandige bank...), kan ik zeggen dat een K/W van 7,4 en een dividendrendement van 7,3% voor een solide bank wel degelijk opzienbarend zijn. Zeker nu vastrentende beleggingen (reëel) nauwelijks iets opbrengen.

    Zou je een vergelijking willen maken, dan ligt ABN Amro veel meer voor de hand. Momenteel ligt ABN Amro er iets minder slecht bij dan ING vanwege de massa-hysterie rond de (onterechte) mega-boete voor ING. Helaas kan Ralph Hamers niet gewoon hardop zeggen dat die boete totaal overtrokken is, want dan mag hij van DNB als topman vertrekken.
  4. forum rang 7 wiegveld 24 december 2018 20:41
    quote:

    Helvan'18 schreef op 24 december 2018 12:20:

    [...] Ach 2008/2009 was nu juist de aanleiding voor die club, als het al bestaat natuurlijk!.. Wederom is dus een beetje teveel van het goeie… Maargoed, als het te gortig wordt, of gaat worden, stopt het automatisch wel, die regel is er nu eenmaal bij een bepaald percentage..
    Eerst goed nadenken Helvan. PPT bestaat al sinds 1989 Ronald Reagan heeft de club bij elkaar geroepen.
    Echte naam: working group on financial markets.
  5. nobahamas 24 december 2018 22:42
    quote:

    rene66 schreef op 24 december 2018 11:16:

    [...]Er worden inderdaad heel wat spelletjes gespeeld. Ik hoorde gisteravond laat nog dat er een enorme druk zou worden uitgeoefend op Trump door een groep hele rijke Republikeinen. Dat ging niet over de enquête over de miljonairs, maar dit was over de echte rijken. Die club schijnt inmiddels ook voor een groot deel niet langer achter Trump te staan en probeert hem bij te sturen. Het zijn allemaal hele en halve berichten die je tegenkom op Amerikaanse websites, maar dat het inmiddels "rookt" omdat de beurs naar beneden is gegaan geloof ik wel.

    Dit soort ongefundeerde beursdips is zo simpel op te lossen zoals ik vaak aangeef. Verbiedt shortselling door hedgefunds, leg de computer algoritmes aan banden. De SEC zou dit moeten aanpakken en ik zou er niet van staan te kijken als er daadwerkelijk acties komen vanuit de SEC.

    In Nederland doet de AFM ook helemaal niets tegen beursmanipulaties. De AFM laat de boel gewoon gebeuren omdat het voldoet aan hun regels. Daar is het kwartje nog niet gevallen dat de wereld is verandert alleen de spelregels van de AFM niet. In mijn beleving zou er dan ook een grote schoonmaak moeten plaatsvinden binnen de AFM en zouden er nieuwe mensen moeten komen die proactief kijken naar ontwikkelingen en dus ook maatregelen durven te nemen tegen de huidige manipulaties van hedgefunds.
    Een aantal mooie waardevolle bijdrages rene66.
    Complimenten!
  6. Snuggerst 25 december 2018 14:20
    Ach zit je enkel in het beleggerssfeertje zie je dingen die er niet zijn… Ga je daarentegen handelen maak je nu juist gebruik van wat de belegger denkt te zien, da's het verschil waarschijnlijk. Een belegger zal dus nooit kunnen begrijpen waarom sommigen aardig verdienen op een beurs of anderszins, prijsvorming is hen totaal vreemd! Maar wel klagen bij de AFM…. Zolang je prijsvorming niet doorhebt, of daar manipulatie in ziet, is beleggen geen verstandige keus.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links