Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

'Beleggen kan ook laagdrempelig zijn'

'Beleggen kan ook laagdrempelig zijn'

Beleggen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, vindt ABN AMRO. “Veel van onze klanten zijn gemaksbelegger, die op een laagdrempelige manier willen beleggen zonder er veel tijd aan te besteden”, legt Eran Habets van ABN AMRO uit.

Habets is Managing Director bij ABN AMRO. De bank mag zich dit jaar scharen onder de vijf Beste Keuzes voor de IEX Gouden Stier in de categorie Mixfondsenrange. Hier zijn partijen geselecteerd die goed scoren op hun value for money, gebruiksvriendelijkheid en informatievoorziening.

Dilemma’s

Passief / Actief

De Profielfondsen worden actief beheerd door onze fondsmanagers. Gelijktijdig zijn de fondsen binnen Begeleid Beleggen zeer comfortabele oplossing voor de belegger die op een laagdrempelige manier wil beleggen, zonder er zelf veel tijd aan te besteden.

Periodiek inleggen / In een keer

Veel van onze klanten beleggen periodiek. Met deze gespreide inleg reduceren zij risico, zodat de aankoopkoers wordt gemiddeld.

Traditioneel / Online

Omdat het bedoeld is als gemaksoplossing is het volledig online en gemakkelijk te gebruiken op de mobiel.

Vast contactpersoon / Team van deskundigen

De klant profiteert van de expertise van de fondsbeheerders achter de verschillende ABN AMRO Profielfondsen.

De door ABN AMRO Investment Solutions beheerde Profielfondsen zijn met name sterk wat betreft de informatieverstrekking, maar ook op het gebied van risico en rendement doen de fondsen het goed. De Profielfondsen zijn de beleggingsoplossing binnen de populaire beleggingsvorm Begeleid Beleggen van de bank. De klant kan zelf kiezen voor één van de zes ABN AMRO Profielfondsen. “Elk ABN AMRO Profielfonds kent een eigen risico: van zeer weinig in Profielfonds 1 tot zeer veel in Profielfonds 6. Zo kiest de klant zelf uit hoeveel risico hij of zij wil lopen”, zegt Habets. Het blijft natuurlijk wel beleggen, dus de klant loopt het risico dat hij zijn inleg verliest.

Mixfondsen zijn een handige manier om eenvoudig gespreid te beleggen. Mixfondsen verdelen hun inleg evenwichtig over meerdere soorten beleggingen, sectoren en regio’s. Habets: “De ABN AMRO Profielfondsen zijn zeer gespreid, waarmee Begeleid Beleggen is bedoeld voor een belegger die liever geen tijd besteedt om zelf losse beleggingen te kiezen, maar die zoekt naar een gemakkelijke totaaloplossing.”

Vermogensgroei

Die totaaloplossing is bij ABN AMRO dus vooral gericht op het klantdoel vermogensgroei. “We merken dat de ABN AMRO Profielfondsen goed aansluiten bij het doel van de klant om zijn vermogen te laten groeien. Sommige klanten hebben een specifiek doel zoals eerder stoppen met werken, maar voornamelijk belegt men voor algemene vermogensopbouw. Het merendeel van de doelgroep is namelijk relatief jong, een groot gedeelte daarvan heeft nog niet altijd heel concrete financiële doelen.”

Het ontbreken van een specifiek doel staat het beleggen niet in de weg: wat er precies met het geld wordt gedaan is een beslissing die eventueel ook later kan worden genomen. “Veel van onze klanten beleggen ook periodiek met het geld dat ze over hebben.

Meer over: ABN AMRO Profielfondsen

De gemaksoplossing Begeleid Beleggen is een beleggingsvorm die mede op grond van betrokkenheid van klanten is ingericht. Klanten worden geraadpleegd bij het ontwikkelen en testen van nieuwe mogelijkheden. “Regelmatig valideren we nieuwe features in ons klantenpanel. Of nodigen we klanten uit in ons usability-lab, om te toetsen of de online processen aanslaan en begrijpelijk zijn. Door het actief monitoren van het gebruik van de beleggingsvorm en het inventariseren van de klantbehoeften wordt het product doorontwikkeld.”

Jong en oud

Wanneer er jong wordt begonnen met beleggen, dan is er meer tijd om rendement te halen. Maar in principe maakt leeftijd niet uit bij Begeleid Beleggen in de ABN AMRO Profielfondsen. “We willen de klant gedurende alle levensfasen kunnen bedienen. Beleggen gaat gepaard met persoonlijke doelen, en deze doelen zijn sterk afhankelijk van de levensfase. We raden klanten wel aan altijd te gaan beleggen met een langere horizon, maar het doel kan bijvoorbeeld variëren van het sparen voor een wereldreis, tot de studie van een kind of eerder stoppen met werken.”

Het voordeel van Begeleid Beleggen is ook dat de Profielfondsen flexibel zijn; met zes verschillende fondsen is er voor ieder gewenst risico een geschikt fonds. Daarnaast kan de gemaksbelegger ook de overstap maken van Begeleid Beleggen naar een andere soort dienst. “Klanten kunnen vanuit een veranderende persoonlijke situatie of behoefte de overstap willen maken naar een andere beleggingsdienstverlening. Denk daarbij aan een vorm van vermogensbeheer of juist een oplossing voor de meer actieve (zelf) belegger.”

Beleggen in een fonds is heel laagdrempelig, maar mocht de belegger meer willen doen met en leren over beleggen, dan biedt ABN AMRO daar diverse mogelijkheden voor. “We bieden zowel in de oriënterende fase als gedurende het gebruik van de beleggingsvorm allerhande tools, content en webinars. Beleggen is voor velen complex, dus we vinden het erg belangrijk dat de klant goed begrijpt hoe beleggen werkt, wat de risico’s zijn en dat hij of zij kiest voor een beleggingsvorm die bij diens situatie past.”

Nieuw en oud

Maar voor wie is Begeleid Beleggen niet geschikt? “Deze propositie is ontwikkeld met een gemaksbelegger in het achterhoofd. Hoe meer klanten we kunnen helpen met hun financiële doelen hoe beter. Uiteraard is het niet geschikt voor zeer actieve klanten en voor klanten die geen risico willen lopen, het blijft tenslotte beleggen”, zegt Habets.

Hij besluit het gesprek met: “ABN AMRO beschikt over een zeer breed maar overzichtelijk assortiment van beleggingsoplossingen. Hiermee zijn wij in staat nagenoeg elke beleggingsbehoefte in te vullen. Of het nu gaat om de behoefte aan een gemaksoplossing of om een oplossing voor het zeer actief handelen. Om de behoefte aan persoonlijk contact of juist om een gebruiksvriendelijke digitale oplossing. ABN AMRO kan de belegger helpen.”

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen.

Column door: Connect

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt gemaakt in samenwerking met onze Connect-partners.

Meer over Connect

Recente columns van Connect

  1. 02 jul Duurzaam beleggen in de S&P 500-index
  2. 08 mei Citi turbo’s op CATS bij DEGIRO: lagere kosten en tot 22.00 uur handelen
  3. 04 mrt Lendahand: 'Echt impact maken met je geld'

Gerelateerd

IEX Gouden Stier

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare