Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bij de AEX-index houdt de verkoopdruk aan.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:481,45
Steun:476,71
Weerstand:533,91
Steun 2:445,65
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Verkopers hebben de AEX-index onder een voorgaande koersbodem gedrukt. Dit bevestigt de dalende trend richting steun 476,71 (bodem van 31 januari 2017). Zolang er aanbod boven de markt hangt blijven we behoedzaam. Wacht op nieuwe signalen. Enkel bij een doorbraak boven weerstand 533,91 (gevormd op 7 september) wordt het technische plaatje wat positiever.

  • De MACD geeft op korte termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 17:05 MetLife weet boven een vorige ko...
  2. 16:31 Citigroup laat een sterk technis...
  3. 13:50 FTSE 100 index

Gesponsorde links