Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fed: Kwartje er bij

Fed: Kwartje er bij

Aandelen omlaag, dollar omhoog en de rente vliegt heen en weer: nog twee Fed-renteverhogingen volgend jaar, waar de markt tot nu uit ging van één. Haviks dus, niet duivisch en laat staan Trumps.

Conclusie: de Fed acht de economie sterker dan de markt...? 

Hier de economische ramingen:

Hier Reuters met het hele verhaal.

Hieronder ziet u vanaf 20:30 uur de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. Ik kijk mee en verzamel onder het filmpje alles wat interessant is. Bemoeit u zich er vooral tegenaan in de comments, want we weten het allemaal véél beter dan Jerome, toch? :-) 


Wat hebben we zoal? Het bewerkte persbericht:

Uiteraard is er deze vraag:

U ziet intussen de koersen weer kerstmanrood kleuren, maar heeft dat nog met die rentestap te maken...? Ik betwijfel het. 

Om het af te sluiten:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 14 aug Apple is wel/geen bubbel
 2. 14 aug Herna de hipste!
 3. 14 aug Machtergreifung BAM Deutschland

Gerelateerd

Fed

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

rentebesluit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Geschorst en weet niet waarom 19 december 2018 22:31
  quote:

  Warmania schreef op 19 december 2018 22:26:


  Blijkbaar is er weer veeeel gegokt met geleend geld....die moeten !! er nu uit .....doe er je voordeel mee zou ik zeggen..

  Grote fondsen zitten vanaf juli short. Ik hoor steeds meer beheerders zeggen dat ze in de zomer onderwogen in aandelen zijn gegaan. Daar komen ze nu pas mee.
 2. Snuggerst 20 december 2018 13:52
  quote:

  Carrera710 schreef op 19 december 2018 21:41:


  Helvan’18 Ik vind het onbegrijpelijk dat hij ruim1 procent in de plus stond. En dat ze verrast zijn door het nieuws zo wordt het gebracht. Zielig volk op de beurs.
  Zo vreemd, of zielig, zijn ze niet hoor. Wel eens gehoord van weerstand, of Fibonacci niveau,? Tot zo ver reikt het, en dan is het klaar. Jouw handelswijze in kopen, of verkopen, werkt exact hetzelfde, dus eigenlijk hoor je zelf ook onder dat zielige volk… Maargoed, weerstand, of Fibonacci niveau, ben je waarschijnlijk onbekend mee?..
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare