Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs (AEX-index) heeft een nieuwe lagere top gevormd.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:500,08
Steun:476,71
Weerstand:533,91
Steun 2:445,65
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • De Nederlandse beurs (AEX-index) blijft zwak. Een patroon van lagere toppen en lagere bodems is op de grafiek zichtbaar, hetgeen duidt op aanhoudende verkoopdruk. Zolang de AEX-index binnen de dalende trend fluctueert, blijven we voorzichtig. Er ligt steun rond 476,71 (bodem van 31 januari 2017). De weerstand bevindt zich rond 533,91 (gevormd op 7 september).

  De opleving van de AEX is stukgelopen in de gap van begin december. Deze gap, afgebakend met de rode cirkel, biedt aan de onderkant eerste weerstand rond 511. Het technische plaatje van de Nederlandse beurs blijft zwak nu zich weer een lagere top lijkt af te tekenen.

 • De MACD geeft op korte termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


 • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


 • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

 1. 20 mrt ExxonMobil stabiliseert wat, bin...
 2. 20 mrt BMW valt terug richting de steun...
 3. 20 mrt Bayer doet een flinke stap terug...

Gesponsorde links