Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Google live

Liveblog: Google live

Update 16:00 uur: Google voor Congres

Google CEO Sundar Pichai moet zich verantwoorden voor het Congres. Als er nieuws is, meld ik dat.

Hier Bloomberg:

 

Update 14:35 uur: Mr. President zegt...

Toch maar even opletten, zeker in de huidige volatiele markt kan ieder nieuwtje koersuitslagen betekenen.

Intussen is het kenmerkend voor een volatiele markt dat de percentages in het rond vliegen en wel ogenschijnlijk zonder enige aanleiding. De fondsen volgen hun beta's, ofwel hun correlatie met de index of brede markt. Met een soort van hefboom, dat wel.

 


Update 14:30 uur: Beursgoeroe Frank Kramer?!

Dat we massaal niet keken naar de nachtelijke voetbalwedstrijden op Eurosport waar Frank Kramer commentaar bij gaf, is een dure? Wat een grap, hij had een vast beleggingsrubriekje. Het staat er echt. 

Daarin tipte hij blijkbaar ook Canadese juniors. U weet wel: startende goudmijnen. De AFM keek naturlijk ook niet, want anders had hij vast wel een keer een belletje gehad. Dit is hóógrisico.

Misschien moeten we Frank vragen als IEX-columnist. Hij heeft nu tijd. En dan heeft hij ook eens publiek :-)

 


Update 12:45 uur: Brexit

Sell in May, er schijnt weer van alles niet zo soepel te lopen met Brexit. Hier zijn de scenario's.

Leuk is het niet, maar alles beter dan uit naar Heracles, zullen we maar zeggen.

 


Update 12:00 uur: Google hearing

De stoel is vast nog warm van Marc Zuckerberg, die al eerder dit jaar moest opdraven. Sundar mag gaan uitleggen waarom hij ook uw telefoon leegtrekt als die uitstaat en u alles hebt afgevinkt en meer van dat soort dingen. Ik kijk of ik om 16:00 uur onze tijd een speletje kan vinden, of tip me even.

Bloomberg heeft er een mooi wedstrijdaffiche van gemaakt. Als ik voor mezelf mag spreken, ik betaal graag één à twee tientjes per maand voor alle Alhabet en Google diensten op voorwaarde dat ze van mijn data afblijven. Gratis is namelijk duur op lange termijn, vrees ik. Geldt ook voor Twitter, Facebook, LinkedIn et cetera. 

The House Judiciary Committee hearing, starting at 10 a.m. in Washington, officially focuses on "Google and its Data Collection, Use and Filtering Practices." But the event will likely cover a long list of complaints against the company, including accusations of political bias, a controversial plan to return to China, and whether it violates antitrust laws.

 


Update 11:15 uur: De camerarevolutie

Het is inderdaad nog niet zo lang geleden dat u de blits maakte met een 2 megapixel camera op uw telefoon. Dit filmpje is één lange ode aan technologische vooruitgang en ontwikkeling en hoe snel die gaat, dankzij ambitieuze ondernemers en ontwikkelaars die 100 uur per werken.

 

Update 10:30 uur: SNB de Gekste

Met als ons gemopper op Fed en ECB vergeten we wel eens dat de Zwitserse SNB de grootste schuinsmarcheerder onder de centrale banken is, misschien nog wel meer dan de BoJ. Dat koopt zich suf aan Nikkei 225 trackers, maar die Zwitsers stöckpicken zelf. Donderdag rentebesluit deze centrale bank met de vele extra's. 

Zo was SNB-president Michael 'Air' Jordan meen ik dit jaar zelf op de aandeelhoudersvergadering van Shell. Huh, wat had ie daar te zoeken? Nou, dat is een van de 2535 aandelen, samen goed voor zo'n CHF90 miljard, die de SNB in portefeuille heeft. Dat zijn er bijna duizend meer dan de wereldindex.

Hier een overzicht van de laatste melding einde Q2. GE en Facebook afbouwen was heel goed, Apple als grootste holding is nu even wat minder. Moeten leuke persco's zijn van de SNB? Gewoon een beetje slap over aandelen lullen, zoals we allemaal zo graag doen :-) Herrie over Facebook is eens wat anders dan over de rente. 

U kunt trouwens ook in de SNB zelf beleggen, hoewel het een ietwat illiquide small cap in Zurich is.

Verhip, het lijkt wel bitcoin en al helemaal als u naar die koerstwinstverhouding kijkt :-) Bèta en dividendrendement ziet u ook niet vaak, net als dagelijkse omzet. Al 28 stukjes vandaag. Kortom, SNB de gekste en wie zei er ook weer dat Zwitsers saai zijn? 

 


Update 10:00 uur: ECB

Beetje overbodig? Programma loopt deze maand af. Als ik ergens nieuwsgierig naar ben, is het wel hoe de geschiedenis gaat oordelen over al die aankoopprogramma's en monetaire verruiming van de centrale banken. Dat oordeel wil namelijk nog wel eens verschillen met de waan van de dag.

 


Update 09:30 uur: Toppicks KBC

Bij deze, wie tippen de Belgen? Ik vind Boskalis de meest opvallende en het reusachtige ABInBev misschien ook wel met alle problemen en schulden daar. Het fonds halveerde al het dividend. Netjes dat het KBC haar trackrecord 2018 er bij zet. Dat mag voor iedereen een goede gewoonte worden. 

Ik doe al navraag bij Tom of hij een rapport heeft, want dit is wel heel summier. 

Hebbes:

 

 


Update 09:00 uur: Wereldhave

Zelf kom ik deze nog niet in mijn feeds tegen, maar KBC/Bolero vertrouw ik maar op haar blauwe ogen. ABN Amro zet Wereldhave op kopen van houden. Het fonds is meteen grootste stijger in de AMX. Het is gewaagd van ABN Amro, dat - nieuwe policy...? - vaker met spectaculaire adviezen komt. Zie die €0,01 voor Nyrstar. 

Wereldhave geldt toch als een special occasion, zie maar die 9,8%  dividendrendement en de enorme hoeveelheid shorts  die uitstaan. Het fonds worstelt vooral met Franse retail. Nico praat u in een paar alinea's bij. 

 Hebbes:

  • ABN Amro wordt gewaardeerd vanwege diens versnelling van de kostenbesparingen. Ook is er ruimte om meer kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.
  • Komend jaar zal voor Galapagos een jaar worden van mijlpaalbetalingen, aldus de analisten. Ook zullen nieuwe onderzoeken worden gestart.
  • Bij Boskalis heeft KBC Securities vooral veel vertrouwen in Offshore Energy. Daar zit "veel opwaarts" potentieel vanaf 2020. Ook zorgt het herstel in de oliesector voor meer investeringen, waardoor er ruimte is voor margeherstel bij de baggertak van Boskalis.
  • NN Group wordt door KBC gewaardeerd om diens progressie met de overname van Delta Lloyd. Daarbij bouwt de verzekeraars een solide track record op en is de kapitaalgeneratie sterk. Het kapitaaloverschot stijgt en dit kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 11 december 2018 11:44
    We gaan ze de komende drie weken weer met..... tientallen, zo niet met honderdtal krijgen: De lijstjes met de adviezen en aanbevelingen. Je moet al die blaadjes en al die websites toch ergens mee vol krijgen.

    Arend Jan beschrijft hierboven de lijstjes van Tom Simonts van KBC/ Bolero, die in ieder geval altijd met goed onderbouwde adviezen afkomt. Gelukkig ook gedurende het beursjaar en niet alleen met de jaarswisseling…

    Toen ik mijn computer aanzette viel mijn oog op het zoveelste voorbeeld in De Telegraaf op dit moment te lezen:

    Wilt u weten of volgend jaar de zon weer gaat schijnen op de aandelenmarkten? En hoe u als belegger daarop kunt inspelen? Volg dan op donderdag 13 december het gratis DFT online seminar georganiseerd door BNP Paribas Markets.

    De fundamentele beleggingsexperts Jim Tehupuring en Koen Bender zullen samen met technisch analist Nico Bakker hun licht laten schijnen op de aandelenmarkten in het komende jaar. Ook geven zij aan welke aandelen volgens hen in 2019 gaan schitteren.

    Het kost waarachtig nog niets ook om in HUN glazen bol te mogen meekijken.

    Weet je wat zinvol is? Die publicaties jarenlang te bewaren in een ordner of jullie op jullie computer en dan na een paar jaar eens teruglezen. DAAR LEER JE DAN ECHT IETS VAN !

    Maar oké, nadat het merendeel precies 1 jaar geleden dus helemaal fout zat, gaan we met frisse moed lezen en bekijken wat de specialisten nu weer te vertellen hebben....

    Peter
  2. Snuggerst 11 december 2018 13:20
    Hier zijn geen specialisten aanwezig…. Het is een ratjetoe aan iets wat zichzelf specialist vindt, de artikelen kun je gewoon links laten liggen, gelijk als de website.
    Neem een grafiek en haal daar inspirate uit. Binnen no time valt het kwartje en weet je zeker dat een specialist, en deze website, overbodig is!.. Maarja, die grafiek, lijkt wel een kwaadaardig iets voor de meesten…..
  3. Snuggerst 11 december 2018 16:11
    quote:

    Kopjethee schreef op 11 december 2018 15:35:

    AFM de papieren tijger in optima forma.
    AFM is bij machte om vergunningen in te trekken inderdaad, en het maakt daarbij niet uit wat je naam, alias, of reputatie, is. Kortom, bepaalde aliassen kunnen beter een toontje lager zingen...
  4. forum rang 5 theo1 11 december 2018 16:19
    Voor Arend Jan: als je wil linken naar een verhaal, is het handiger om naar het verhaal zelf te linken, ipv naar iemand die erover twittert. Dat scheelt weer een keer doorklikken. In dat getwitter ben ik verder ook niet echt geïnteresseerd, en ik denk dat ik daar niet alleen in sta.
  5. forum rang 7 ffff 11 december 2018 16:56
    Theo, daar sluit ik mij helemaal bij aan. Heb geen Twitter-account, geen Facebook-account , geen Linked in account en naar You tube filmpjes kijk ik ongeveer één per twee jaar....
    Schrijf gewoon wat je te vertellen hebt. Al vaker gezegd dat ik het persoonlijk allemaal zo rommelig vind.

    Overigens wel een lekker beursdagje na een pokkenjaar. Daar heb je geen You tube filmpje voor nodig, geen Twitter bericht, geen Facebook-account. Gewoon even dagelijks aanmelden en inloggen bij Arend Jan...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links