Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming laat oplevingen zien binnen de dalende trend.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:0,80
Steun:0,62
Weerstand:1,03
Steun 2:0,44
Weerstand 2:1,32

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • Pharming gaat consolideren binnen de dalende trend. Pharming vormt nog wel lagere toppen en bodems, echter de laatste tijd zonder overtuiging. De huidige consolidatie geeft aan, geeft aan dat de verkoopdruk in Pharming iets minder wordt. Bij een eventuele doorbraak onder de laatste bodem wordt de neerwaartse trend hervat. Steun zien we rond 0,62 (bodem van 20 oktober 2017). Weerstand ligt rond 1,03 (top van 17 oktober). Pas bij een doorbraak boven de weerstand komt er ruimte vrij voor koersstijgingen.


  • Wees erop alert dat money flow daalt. Dit geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken.


  • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers extreem ver onder de lange termijn gemiddelde waarde staat. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De 200-dagenlijn is in het midden van deze grafiek weergegeven door de 'horizontale' zwarte lijn. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


  • De neerwaarts gerichte relatieve sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft zwakkere prestaties, vergeleken met de brede markt, aan. Er is sprake van 'underperformance'. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord