Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse VIX index is sterk opgeveerd van de steun. Onrust onder Nederlandse beleggers is weer toegenomen.

Richting:Zijwaarts
Trendwijziging:-
Slotkoers:22,02
Steun:14,15
Weerstand:32,33
Steun 2:8,87
Weerstand 2:40,08

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse VIX index komt er technisch bezien wat beter bij te liggen, nu de correctieve fase wordt afgebroken. Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand 32,33 (gevormd op 9 februari) noodzakelijk. Belangrijk is dat steun 14,15 (bodem van 17 oktober) intact blijft.

  • De MACD geeft op korte termijn een positief signaal (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers extreem ver onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is sprake van een extreme situatie. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie. Dit kan erop duiden dat de koers te ver doorschiet. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord