Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verkopers drukken de AEX-index omlaag.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:498,92
Steun:500,45
Weerstand:533,91
Steun 2:476,71
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De dalende trend van de AEX-index is hervat met de doorbraak onder de laatste bodems. Verkoopdruk in de AEX-index is weer toegenomen. Zolang de AEX-index lagere toppen laat zien, blijft verkoopdruk aanwezig. Er ligt steun rond 500,45 (bodem van 26 oktober). Enkel boven weerstand 533,91 (gevormd op 7 september) klaart het beeld op voor de AEX-index. Na een doorbraak onder steun 500,45 wordt 476,71 het volgende neerwaartse koersdoel.

  • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord