Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Altice!

Liveblog: Altice!

Update: 18.15 uur: Altice

De cijfers van Altice zijn door!

AEX
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Op het eerste oog zijn die niet geweldig, zo daalt de omzet met 6,3% tot €3,4 miljard. Ook de winst gaat naar beneden. Positief is dat het aantal klanten steeg en dat de verwachte operationele kasstroom van €2,3 tot €2,5 miljard blijft gehandhaafd. Waar beleggers vrolijk van zullen worden is dat het bedrijf verwacht in 2019 verder te groeien.

Altice sloot op €2,02 waarmee het aandeel tot de grootste bleeders van het Damrak behoort. Misschien zorgen deze cijfers voor wat opluchting. We gaan het morgen bij opening zien.

Update 15:30 uur: Aperam

Aperam vind gretig aftrek vanmiddag, maar er is geen nieuws. Koers veert eigenlijk op van exact een 50%-daling van de top in januari. Het volume is aardig, maar niet opvallend. Suckerrally of bodembel, zeg het maar. 

 


Update 15:30 uur: TKH

Jammer dat hij al weg was. TKH CEO Alexander van der Lof zat net voor mij aan in BNR Zaken Doen vandaag. Als ik de kans had gehad, had ik hem graag gevraagd hoe het met de bandenmaakmachines gaat.  

Van der Lof ligt vast niet wakker van de koersdaling van zijn aandeel en die mag er echt zijn: -27% vanaf de top deze zomer en -17% dit jaar. Hij is al sinds 2001 CEO. In die eerste jaren vroeg hij zich vast wel eens af waar hij aan was begonnen. Anders in 2008 en 2009 wel. Vergeleken hiermee is de daling nu peanuts.

Eingelijk is deze (prijs) grafiek exemplarisch voor beleggen. Per saldo en op lange termijn komt het allemaal meer dan goed, maar met timen en handelen voor koerswinst kunt u in een relatieve zucht al uw geld verbranden.

TKH is ook exemplarisch voor wat nu voor veel meer aandelen geldt: koers omlaag, verwachtingen niet, ofwel aandeel goedkoper.

Dat is ook de reden dat ik bij Van der Lof graag even naar die bandenmachines had gevraagd, want een stemmetje in mij zegt dat de exposure naar de autobouwers het aandeel dit jaar parten speelt. Wellicht is dat bij Aalberts ook zo. En zo blijft het zoals altijd wikken en wegen, in zowel bull- als bearmarkets.

Ja, het aandeel is in de aanbieding, maar wat nou als er een recessie komt, de handesloorlog uit de hand loopt, die groeicijfers even fata morgana's blijken te zijn en de analisten gaan strepen? U ziet aan de bovenste grafiek wat er dan met TKH kan gebeuren. Dat kan het met nog veel grote kortingen in de aanbieding zijn.

 


Update: 15:00: Ook goedemiddag

U wilt een olie-analyse? U krijgt een olie-analyse.

 


Update 11:30 uur: Ahold Delhaize

Vandaag behoort Ahold Delhaize weer tot de winnaars. Weer? Ja, weer.

Over de analisten gesproken:

Hoe contrair wilt u het heben? Waar bijna alle aandelen momenteel goedkoper worden, worden de Aholdjes juist duurder. Ik geef maar meteen tien jaar terug om het huidige niveau een beetje te kunnen duiden.

Nog maar een keertje dan: 

Is er nog een ingezonden mededeling:

 


Update 11:15 uur: O sole mio

Spijker. Kop. Raak? Ach, dergelijke problemen worden ook nooit opgelost. Er wordt altijd tijd gekocht, net zo lang tot de waan van de dag weer over iets anders gaat en niemand het meer als probleem ervaart. Italië bestaat anderhalve eeuw in haar huidige vorm en is in feite altijd half, semi of compleet failliet geweest.

Het eten is evenwel nog altijd heerlijk, de koffie is niet te overtreffen, de Ferrari's brullen als vanouds en de bella's zijn wonderschoner dan ooit.

 


Update 10:45 uur: Advies

Dit zijn ze tot dusverre:

 • Ahold Delhaize: naar €21,75 van €18,50 - Barclays
 • Ahold Delhaize: naar €25,40 van €21,40 - Kepler Cheuvreux
 • Air France-KLM: naar €9,75 van €8,60 - UBS
 • Flow Traders: naar buy van neutral en naar €34 van €27 - UBS
 • Lucas Bols: naar €19,50 van €21 - Kepler Cheuvreux

 


Update 09:45 uur: Hoe werkt het in China?

Wat zou ik graag eens ergens lezen hoe de verhouding overheid-bedrijfsleven in China nou precies in elkaar steekt. Als iemand een goede link heeft, graag. U ook? Eens te meer besef ik als ik dit zie hoe weinig ik van corporate China af weet en hoe de hazen daar nou echt lopen. Leuk ritje trouwens van dit aandeel.

 


Update 08:45 uur: Nyrstar

De lezers in het zuiden van het land kunnen misschien in de verte de Brabançonne horen:

Als u vindt dat Adyen en Besi hard bewegen, moet u dit eens zien. Hoe wilt u de lijntjes hebben? Niet te geloven, hier beeld van zeg maar de Tiendaagse Veldtocht van Nyrstar op de Brusselse beurs.

Geduld, de openingskoers laat op zich wachten.

Sjongejongejonge...

 


Update 08:30 uur: De eerste krantenkoppen

Meer, meer, meer!

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Het is weer veel
 2. 08:05 BeursVandaag: Het is weer veel
 3. 14 apr Hoi Den Haag, hoe zit het met ABN Amro? 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 theo1 21 november 2018 11:23
  Wat zou ik graag eens ergens lezen hoe de verhouding overheid-bedrijfsleven in China nou precies in elkaar steekt.

  Vrij simpel toch? Als je goede vriendjes bent met de juiste personen in de overheid, kan je heel erg veel geld verdienen. Als je dat niet meer bent, of je vriendjes raken in ongenade, ben je alles ook zo weer kwijt.

  Als de overheid ineens besluit dat jouw industrie prioriteit heeft, ben je spekkoper. Als de overheid ineens besluit dat jouw industrie toch niet zo belangrijk is, ben je de zak.

  En voor de rest is het bek dicht en meeklappen. Want als je een grote bek krijgt, dan zit je ook zo in de gevangenis.
 2. forum rang 4 theo1 21 november 2018 11:37
  Er is een bekende anecdote van een oude Griek en een oude Pers. De Grieken hadden een soort van rule of law (voor zover dat bestond in de oudheid), Perzië was een autocratisch imperium waar de willekeur van de koning heerste. De Griek vroeg de Pers hoe ze konden leven onder zo'n regime.

  De Pers zei dat hij was geboren in een straatarm bergdorp. Op een dag kwam de koning langsrijden en zijn gezicht stond de koning aan. De koning nam hem mee en gaf hem macht, aanzien en rijkdom. De koning had hem dat alles gegeven, en kon hem dat ook iedere dag weer afnemen. Iedere nacht ging hij slapen in de wetenschap dat hij misschien niet meer wakker zou worden. Het is een kwestie van iedere dag op zichzelf nemen. Hij had alles gekregen door willekeur, alles kon ook weer verdwijnen door willekeur. Daar moet je heel stoïcijns in staan. Je hebt gewoon geen controle over je lot.

  Zo ongeveer werkt het in China ook. De staat kan je alle mogelijke kansen geven, en kan je ook iedere dag, zonder duidelijke redenen, alles weer afpakken. Het risico dat je in je slaap vermoord wordt, is misschien kleiner dan in het oude Perzië, maar je kan wel zomaar in de bak gegooid worden. Iedereen heeft vuile handen, dus er is altijd wel iets te vinden. En anders wordt het gewoon verzonnen.

  En in Rusland, Saoedi-Arabië en al dat soort regimes is het in wezen precies hetzelfde. Enige verschil is dat in China de overheid redelijk competent is in wat ze doen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 713,83 10:55
  +1,28
  +0,18%
 2. Ahold Delhaize Koninklijke 23,210 10:40
  +0,040
  +0,17%
 3. Air France-KLM 4,920 10:40
  -0,022
  -0,45%
 4. Aperam 43,870 10:39
  -0,110
  -0,25%
 5. Flow Traders 37,460 10:40
  -0,020
  -0,05%
 6. Lucas Bols 11,920 10:35
  0,000
  0,00%
 7. Nyrstar 0,431 10:29
  +0,021
  +5,00%
 8. TKH Group 42,320 10:37
  -0,140
  -0,33%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare