Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Rommelig

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Ambitieuze groiedoelstellingen en niet een emissie zijn er van Fugro, dat vandaag op haar capital markets day haar nieuwe strategie presenteert. Moet die olieprijs natuurlijk niet dagelijks hele procenten in elkaar kukelen zoals gisteren (-7,1%!), maar daar gaan we maar even niet van uit.

De cijfers spreken voor zich, alsof Fugro weer een echt bedrijf wordt na jaren kwakkelen. Of het goed genoeg is om de koers... Geen idee. Lees hier ANP.


IMCD doet een overname en Pon heeft al 8,2% van Accell, waar ineens gordijnen open gaan. We doen vandaag een rondje BBP cijfers Japan, (-0,3% en in de prik), Duitsland (-0,2%, verwacht werd -0,3%) en wij en verder zijn de actuele thema's oude bekenden:

Beetje laffe start van de futures na een zielloos Wall Street en een onverschillg Azië. De dollar doet 1,13 en de olieprijs herkent u niet meer. Meer aanbod en minder vraag is de vrees, luidt het verhaal. 


Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren:

  • 07:43 Duits Merck profiteert van Amsterdamse tak
  • 07:37 Ageas stapt in verzekeraar uit India
  • 07:32 Fugro wil winstgevendheid sterk verbeteren
  • 07:27 'Claim grondbeleggers bij ex-topman Lavide'
  • 07:20 IMCD doet overname in India
  • 07:16 Nikkei licht hoger in lagere regio
  • 07:04 Chinese detailhandelsverkopen zwakken af
  • 06:55 Rampen zitten Japanse groei dwars
  • 13 nov Olieprijzen trekken Wall Street mee omlaag
  • 13 nov Pon voert belang in fietsenmaker Accell op
  • 13 nov Olieprijzen gaan hard omlaag
  • 13 nov Gemengd beeld op Wall Street
  • 13 nov Fitch bevestigt oordeel ABN AMRO
  • 13 nov 'Zorgactiviteiten DeepMind naar Google Health'
  • 13 nov Monteurs Stern in Amsterdam gaan staken
  • 13 nov Accell geeft extra uitleg over bankconvenant
  • 13 nov Brits kabinet bijeen over concept brexitdeal

Analistenadvies is er niet en de AFM meldt deze shorts:


De agenda spreekt voor zich:

00:50 Japan BBP Q3 -0,3% QoQ
03:00 China industriële productie okt 5,7%
03:00 China detailhandelsverkopen okt 9,1%
08:00 Ageas Q3-cijfers
08:00 Stern Groep Q3-cijfers
08:00 RWE Q3-cijfers
08:00 Duitsland BBP Q3 -0,1% QoQ
08:00 Investeerdersdag Fugro
08:45 Frankrijk inflatie CPI okt 0,1% MoM
09:30 Nederland BBP Q3 0,6% QoQ
10:30 VK inflatie CPI okt 2,5%
11:00 EU BBP Q3 0,2% QoQ
14:30 VS inflatie CPI okt 0,3% MoM
22:00 Tencent Q3-cijfers

En dan nog even dit

Het is nogal veel inderdaad:

Ach:

Een ongeluk komt nooit alleen, aldus oma's beleggingsstrategie:

Zou fijn zijn als dit hoofdstuk...

Intussen in Italië:

-89% sinds de beursgang vorig jaar:

Kijk. Uit. Met. Hefboomprodücten:

Subsidie voor multinationals, want daar komt het wel neer en belastingen voor personeel, hoe lang kan die race naar beneden doorgaan?

Oh wacht!

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Machiavelli 14 november 2018 08:49
    Het vermelden van stakingen doe jullie wel bij PostNl maar het annuleren ervan niet!!

    fd.nl/ondernemen/1278074/pakketbezorg...

    Pakketbezorgers slikken protestacties in na dreigementen PostNL
    De Sinterklaasprotesten die onderaannemers in de pakketbezorging voorbereidden tegen hun grote opdrachtgever PostNL, zijn halsoverkop weer afgeblazen. De bezorgbedrijven zijn dusdanig geschrokken van de juridische dreigementen die de pakketreus op hen heeft afgevuurd dat zij niet meer in verzet durven te komen. Dat zeggen betrokkenen tegenover deze krant. PostNL bevestigt in een reactie dat de 'stiptheidsacties' van de baan zijn.
    Ernstige vertraging
    De branchekoepel van bezorgers BVPD kondigde vorige maand aan dat zijn achterban pakjes gedurende de drukke feestdagen met ernstige vertraging zou bezorgen. De leveranciers wilden PostNL daarmee dwingen tot hogere tarieven. 'Het water staat mijn leden aan de lippen', zei voorzitter Willem Snel.

    Pakketbezorgers blazen hun Sinterklaasacties tegen PostNL halsoverkop af na een reeks dagvaardingen.Foto: Sabine Joosten/Hollandse Hoogte
    Maar nadat meerdere bestuursleden – waaronder Snel – de afgelopen week via dagvaardingen door PostNL aansprakelijk werden gesteld voor alle resulterende schade van de acties, bonden ze in. Het concern voelde zich gedwongen tot de juridische stappen, zegt een woordvoerder desgevraagd. 'We hebben afspraken met deze ondernemers en zij kunnen die niet zomaar schenden. We zijn blij dat het niet tot een zitting hoeft te komen.'
    'Onrechtmatige' stiptheidsacties
    De geplande 'stiptheidsacties' waren in de ogen van PostNL 'onrechtmatig'; de koepel zou zijn eigen leden in feite oproepen tot wanprestatie, zo schreef directeur Derk Jan Adelerhof van het concern vorige week al in een brief aan zijn onderaannemers. Zijn bedrijf dreigde alle schade te verhalen op de BVPD en de bedrijven die aan hun oproep gehoor geven. De ondernemers vreesden daarop persoonlijk grote schade te leiden. 'Het merendeel is afhankelijk van PostNL', zegt een bezorgondernemer die niet met zijn naam in de krant wil.
    De pakketreus sommeerde de ondernemers tevens om geen verdere publiciteit meer te zoeken, zoals boegbeeld Snel eerder deed in een interview met het FD. 'Negatieve uitlatingen over PostNL' zouden in strijd zijn met de vervoersovereenkomsten die bezorgers hebben getekend. Alleen al door in de media te spreken over stiptheidsacties lijdt het concern naar eigen zeggen schade; Consumenten raken 'verontrust', en schakelen over op een concurrent, aldus Adelerhof. 'Dit is een brug te ver.'
    Betaling van overuren
    De bezorgbedrijven eisen onder meer met terugwerkende kracht betaling van overuren, en een hoger uurtarief van minimaal €33. Volgens de vakbond FNV zien de pakketbezorgers zich gedwongen tot stelselmatige cao-ontduiking vanwege lage tarieven van opdrachtgevers zoals PostNL, DHL en GLS. 'Wij zitten nu gevangen tussen twee kwaden', zei Snel eerder. Hij zou zo'n 150 bezorgbedrijven en 2500 werknemers vertegenwoordigen.
    PostNL heeft steeds volgehouden dat de tarieven de afgelopen tweeënhalf al al met 14% zijn gestegen. In juli is het tariefmodel voor het laatst aangepast en dat gebeurt opnieuw per 2019, in lijn met de cao. 'Ons uitgangspunt is altijd dat klanten, ondernemers en PostNL gezamenlijk profiteren van de groei in de pakkettenmarkt'.
    Flyers voor consumenten
    BVPD had aanvankelijk maandag 19 november willen beginnen met acties, vlak voor de drukste periode van het jaar voor PostNL. Er werd dan ook een grote klachtenregen verwacht. De pakketbezorgers wilden onder meer de pauzes gaan opnemen waar ze volgens hun cao recht op hebben. Ook wilden de bezorgbedrijven consumenten via flyers duidelijk maken dat hun bezorging 'niet gratis is', iets wat veel webwinkels wel aanbieden aan consumenten.
    Opvallend is dat PostNL in de dagvaardingen ook aanstipt dat de bedrijvenkoepel BVPD geen onderhandelingspartner is; dat zou immers kartelvorming impliceren. 'Wij kunnen geen prijsafspraken met hen maken vanwege de mededingingswet', zegt de woordvoerder daarover. Wel blijft PostNL volgens haar 'continue in gesprek' met de ondernemersvereniging.
  2. [verwijderd] 14 november 2018 09:06
    "Oh wacht", had je het anders verwacht en gezien dan?

    Alles wat Ome Donald aanraakt verandert in een een soap. Vervolgens stellen de twitterati de markten. Ouderwets gedoe als cijfers en bedrijfsresultaten zijn nog slechts een excuus om een twitter de wereld in te slingeren.

    Iedereen 'hooked'*; "Makkie" zegt De Hand ;-)

    * = verbonden/doet mee, haak door de lip, gebogen voorover.
  3. FFVa 14 november 2018 19:20
    De aandelen die ik zelf momenteel interessant vind zijn: Nio, General Electrics, Nvidia, Weir, Amazon, Tripadvisor, Booking, Fitbit, Square, Netflix, Tesla, Infineon, Wirecard, ASML, Ripple, Bitcoin, 21st Century Fox en Fiat chrysler. Allemaal op stijgen.
    Vind iemand dat ik er nog wat mis of zijn jullie het daar wel mee eens?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links