Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De Nederlandse beurs test de onderkant van de herstelbeweging.

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:525,30
Steun:506,05
Weerstand:533,34
Steun 2:489,80
Weerstand 2:554,34

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse beurs keert terug naar de voormalige bodem. Deze oude steun fungeert als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief. Het huidige patroon van de AEX heeft alle kenmerken van een V-bodem. Dat is een abrupte draai in de markt, in de vorm van een V. De onderkant van dit patroon hebben we afgebakend met de blauwe stippellijn. Wees er wel op alert dat de AEX inmiddels de top van medio oktober rond 533,43 punten genaderd, hier ligt ook de bodem van september. Het recente herstel is voorlopig niets meer dan een pullback. Ook het feit dat het patroon met lagere toppen (rode stippellijn) nog niet is omgebogen, wijst op latente verkoopdruk. Een eventuele terugval zal veel steun ondervinden in de laatste gap in de rode cirkel). De bovenkant van die gap ligt rond 516. Het zou ideaal zijn indien een eventuele terugval wordt opgevangen rond of boven 516. In dat geval is er bewijs voor een hogere bodem, die kopers in de markt suggereert.

  • De MACD verbetert op korte termijn (stijgt, maar nog beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn opwaarts.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 19 apr Bij Hecla Mining stroomt de krac...
  2. 19 apr General Electric klimt weer bove...
  3. 19 apr Lockheed Martin Corporation test...

Gesponsorde links