Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: TomTom weer

Liveblog: TomTom weer

Update 17:25 uur: TomTom

Iemand?

Uiteraard, het onvolprezen forum heeft het al lang gespot. Dit is de smoking gun?


Update 11:00 uur: Alibaba

Wat voor omzet gaat Alibaba zondag halen op haar eigen Single's Day? De datum lijkt mij niet gelukkig gekozen, want de wereld herdenkt dan ook honderd jaar wapenstilstand van Den Grooten Oorlog. In ieder geval legt de BBC het even goed uit.

 


Update 10:35 uur: Stoute beursjongens krijgen straf

Dit is niet mals. Of juist wel? In de VS loopt bijvoorbeeld nu een zaak tegen een oud-JPMorgan Chase commodities trader. Die riskeert  dertig (ja, 30) jaar cel voor spoofing, kort gezegd orders intrekken voor executie. Dat we het even weten dat in de VS beursfraude soms harder wordt bestraft dan hier een moord. 

 


Update 10:25 uur: Battle of Boskalis

Kapitein Peter, zoals hij in dit wereldje wordt genoemd, heeft zich bedacht. Van mij mag het. Kleurrijke man - er gaan veel anekdotes over hem rond - die altijd zonder dralen en dure woorden zegt waar het op staat.

Berdowski is al sinds 2006 CEO van Boskalis en dit is zijn trackrecord. Zit u ook al hardop te denken? Wil Berdowski soms revanche? Wat had hij een mooie outperformance. Dit is herbelegd en geïndexeerd versus de AEX. 

Wellicht ziet Berdowski duidelijk mogelijkheden en kansen voor glansrijk presteren in de komende vier jaar. In ieder geval is er vandaag misschien niet zo'n goede, maar zeker niet onverwachte, kwartaal-update en het lijkt inderdaad de betere en misschien wel de goede kant uit te gaan bij Boskalis. Nico zegt:

En nu wordt het echt interessant, want het is armpje drukken bij Boskalis. In de ene hoek: Berdowski zelf en ook een nieuw bestuurslid hebben zich dit jaar volgeladen met aandelen. Van hun eigen geld welteverstaan.

Dat niet alleen, ook grootstaandeelhouder HAL weert zich aan de koopkant. U weet het, de Rotterdammers hebben een reputatie als rekenwonder, stockpicker en lange termijnbelegger.

In de andere hoek treft u echter de hedge funds aan die het aandeel fors shorten.

Tot slot zijn er de analisten die nog altijd met hun verwachtingen worstelen. Let wel, hun evenutele reacties op de update van vandaag zitten er nog niet in verwerkt. Wel is Boskalis helaas een heel mooi voorbeeld van een aandeel dat weliswaar hard is gedaald, maar toch duurder is geworden.

Het is speculatief, maar het is daarom goed mogelijk dat de aankopen van de CEO en HAL de koers voor nog veel erger hebben behoed. Samengevat: Boskalis denkt/hoopt/weet dat er weer mooie jaren aankomen en de hedge funds van niet? Kies uw kamp.  

 


Update 09:25: Ook goedemorgen

En wat had u voor keuzedividend of coupons willen hebben?

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
theo1
0
~Justin~
0
De drie concrete namen van PE firms die tomtom willen hebben lijken me niet uit de duim gezovgen.
Helvan'18
0
Spike in prijs, dan is een partij aan het kopen ja!.. Lokaal, of Internationaal, iets of iemand ziet het zitten met het bedrijf TomTom. Maargoed zegt nog niets over de toekomst van het aandeel….
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 20:15 Liveblog: Sell-off. Weer 4
  2. 08:05 BeursVandaag: Kruimels 4
  3. 16 nov Slot: AEX -1,3% 17
Gesponsorde links