Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Ahold, Binck en ABN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 7 november 2018 11:19
    tja, zo gaat dat met beleggen. Hoeveel uitgebreide analyses, met aandacht gelezen, ben ik afgelopen jaar niet tegengekomen over Ahold Delhaize. Minstens 50 ( vijftig). Met , ik weet het bijna zeker, 50 keer de ondertoon dat AholdDelhaize het ging afleggen tegen al die Amerikaanse bedrijven die via internet werken. En maar lezen en toch, omdat ik het nooit laten kan, wat diporders ingelegd. Natuurlijk met angst het alweer verkeerd te doen. Iedere belegger die zijn zuurverdiende geld ergens insteekt kent dat gevoel: Investeer ik wel goed in zo'n bedrijf, dat volgens de "insiders" en analisten het in de toekomst wel zal afleggen.

    En zie dan vandaag. Het moet in dit beroerde beursjaar ook eens echt meezitten, anders geven we er de brui aan. Wat een reactie op de beurs en wat een voldoening na die 50 negatieve, pessimistische analyses.

    Sowieso natuurlijk een "lekker" dagje vandaag..... Was hard nodig.

    Peter
  2. forum rang 7 ffff 7 november 2018 11:25
    Arend Jan,

    Mijn vader was zijn hele leven veehandelaar. Hij kocht vee op bij de boeren, handje klap en hij verkocht dat vee een uurtje of een dagje later op de markten van Utrecht, Leiden, Rotterdam, den Bosch en soms helemaal in Zwolle.

    Mijn vader bezocht dagelijks boeren. Het verschil tussen traders en beleggers heb ik met de paplepel meegekregen. Boeren en tuinders dat zijn de beleggers. Veehandelaren de traders. Dat zijn twee totaal verschillende werelden, die wel dagelijks , neen iedere minuut met elkaar te maken hebben.

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 7 november 2018 12:34
    Helvan,

    Grappig: Jij snapt nog steeds niet het verschil tussen boeren en veehandelaren..... Dat de tijdsfactor korter is komt nu juist door het totaal andere uitgangspunt. Een boer die melkvee houdt, doet dat voor de melkopbrengst, de veehandelaar die het pasgeboren kalfje komt opkopen bij die boer doet dat om het kalfje vlot te verkopen aan de opkoper van het abattoir. Twee werelden, Helvan!
  4. forum rang 5 theo1 7 november 2018 12:56
    Het is me uit dit bericht niet helemaal duidelijk wat precies de bedoeling is met dat Ahold-initiatief.

    that can supply several stores suggereert dat het een soort mini-distributiecentra zijn. Dus geen Ikea magazijnen. Waarschijnlijk vooral geoptimaliseerd voor internet bestellingen.

    Maar in principe kan dit misschien het begin van het einde van het zelfbedieningsconcept zijn. Dus je tikt op een scherm aan wat je wil hebben, en een gerobotiseerd magazijn zorgt dat de spullen over de "toonbank" komen, direct volledig automatisch gefactureerd. Eigenlijk een soort high-tech kruidenierszaak. Dat kan potentieel fortuinen schelen aan winkeloppervlak en personeel.

    Voor de Ikea zie ik ook kansen: niet een pakhuis waar de klanten zelf hun dozen uit trekken, maar een veel compacter pakhuis waar robots de dozen uit trekken. De klanten geven in de "winkel", eigenlijk een toonzaal, aan welke meubelen ze willen, als ze buiten komen staan hun dozen klaar in een kluis die je met een code of een app of iets dergelijks kan openen.
  5. [verwijderd] 8 november 2018 01:02
    Niets over de IPO Themis a.s. vrijdag?

    www.derboersianer.com/2018/10/biotech...
    Mit einem negativen Eigenkapital von 1,47 Millionen Euro würde ich dieses Investment als extrem risikoreich bezeichnen. Im Prospekt (kannst du hier nachlesen) steht, dass die Finanzierung bis zum 3. Quartal 2019 noch nicht vollständig gesichert ist. Aber: Bei einem Biotech-Start-up ist das nichts Ungewöhnliches, bis Gewinne geschrieben werden, muss man als Investor einen unglaublich langen Atem haben.
    Das Geld für Forschung (Impfstoff gegen Chikungunya-Virus, ist eine Tropenkrankheit) und Geschäftsmodell kommt großteils von vier größeren Venture Capital Investoren (aus Europa und den USA), die dieses Risiko gerne auf sich nehmen. Auch der AWS Gründerfonds hält laut Prospekt insgesamt 5,6 Prozent. Alle werden beim IPO mitziehen. 20,21 Millionen Euro an Risikokapital konnte das Start-up bisher einheimsen. Mit dem Börsengang will Themis Bioscience bis zu 55

    www.marketbeat.com/articles/election-...

    www.veb.net/artikel/06677/beursgang-t...

    www.telegraaf.nl/financieel/2736003/b...

    www.nhnieuws.nl/nieuws/233933/Biofarm...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links