Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turbocompetitie: In het rood

Turbocompetitie: In het rood

Het ging deze maand niet bepaald goed met zowel de mannen als de vrouwen die meedoen aan de Turbocompetitie. De volatiliteit op de markt heeft ervoor gezorgd dat vrouwen min 6,03% staan, en mannen zelfs min 6,63%.

De rendementen van zowel de mannen als de vrouwen zijn flink gedaald: vorige maand stond het nog min 3,5% voor de vrouwen tegenover min 4,0% van de mannen. Ze verloren allebei dus ruim 2%.

Jong versus oud: Ervaring zegt niet alles

Een behoorlijk teleurstellend resultaat dus. Wie doet het dan wel goed? Beleggers van 20 tot 25 jaar staan maar liefst 2,74% in de plus. Waarschijnlijk houden ze ook van voetbal, want voetballende beleggers staan ook +2,73%.

Verder zijn er weinig groene cijfers te zien op de scoreborden. Als we kijken naar de leeftijdscategorieën zien we dat alleen beleggers van 90 tot 95 jaar nog een miniem plusje weten te halen van 0,15%.

De verliezen blijven gelukkig wel in de enkele cijfers. De minnen gaan van rond de 1 à 2% tot maximaal 6,6%.

Maandwinnaar oktober

De beste deelnemer van afgelopen maand was deelnemer Patersali. Hij wist in oktober het hoogste rendement te realiseren en wint daarmee de maandprijs: een iPad. Van harte! 

Wilt u ook maandelijks kans maken op een iPad? Dat kan als u meedoet met de Turbocompetitie.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

De Slimste Belegger

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Nico Inberg, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Maaike Tienkamp, Lucia Rodenburg, Lie...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 02 apr Vrouwen fors in het rood in Turb... 2
  2. 02 apr ING en Shell favoriet voor april
  3. 01 apr Experts: Recessiewolken waaien n... 13

Gesponsorde links