Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Uitverkoop lokt koopjesjagers

TA: Uitverkoop lokt koopjesjagers

Vrijwel alle beurzen zijn in de recente daling serieus oversold geraakt. Een oversoldconditie signaleert dat de markten te hard in te korte tijd zijn gedaald. Nu het aanbod is opgedroogd, wordt een rebound waarschijnlijk. In de recente uitverkoop is op de meeste beurzen bovendien een belangrijke steun genaderd.

Juist deze combi, oversold en belangrijke steun in de buurt, maakt een herstel mogelijk. Bent u kortetermijnbelegger en speculatief ingesteld, dan bieden de lage koersen wellicht kansen.

Slimste Belegger

Met nog ruim twee weken te gaan in de Slimste Belegger, heb ik mijn strategie aangepast en op een opwaartse draai ingericht, ik zit op dit moment overwegend in turbo's long. Wie is er nou niet op zoek naar de ultieme klapper om de top van de ranglijsten te bereiken?

Vanavond in de online Slimste Masterclass bespreek ik samen met Nico Inberg onze strategie voor de komende twee weken. Ik kijk uiteraard vanuit een technisch perspectief en Nico als fundamenteel analist. Deelname aan het webinar is gratis, u hoeft zich alleen even aan te melden.

Hieronder bespreek ik enkele beurzen met de juiste combi, oversold en belangrijke steun in de buurt, waardoor een herstel mogelijk is. Van elke beurs beeld ik een korte- en een langetermijngrafiek af.

Nederlandse beurs test steun 506

De Nederlandse beurs (AEX-index) beweegt zijwaarts tussen steun 506,05 (bodem van 20 juli 2015) en weerstand 576,90 (gevormd op 27 juli). De RSI (op de onderste helft van de grafiek) krult weer opwaarts vanuit de oversoldzone.

https://grafieken.tostrams.nl/10-rsi.gif

 

Franse beurs test steun

De Franse beurs (CAC40 index in Parijs) heeft binnen het zijwaarts gericht koerspatroon de steun op 4.995,07 (bodem van 1 september 2017) bereikt. De RSI (onderste helft van de 1e grafiek hieronder) krult opwaarts uit de oversoldzone.

https://grafieken.tostrams.nl/cac40-rsi.gif

 

 

Belgische beurs test steun 3.384

De beurs van Brussel (Bel 20-index) heeft binnen de dalende trend de langetermijnsteun 3.384,68 (bodem van 11 november 2016) bereikt. De RSI (onderste helft van de 1e grafiek hieronder) staat in de oversoldzone.

https://grafieken.tostrams.nl/bel20-rsi.gif


Nasadq100 test steun

De Nasdaq 100-index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, heeft binnen de dalende trend de steun 6.539,86 (bodem van 3 mei) bereikt. Ook de Nasdaq 100 index is oversold, de RSI is nu voor de 3e keer in korte tijd de 30-puntenzone genaderd. De RSI (onderste helft van de 1e grafiek hieronder) toont al positieve divergentie (hogere bodems vanuit de oversoldzone).

https://grafieken.tostrams.nl/nas100-rsi.gif

 

Dow Jones test steun 23.997

De Dow Jones-index vormt een lagere top onder de voormalige bodem. Deze oude steun fungeert thans als nieuwe weerstand. Er ligt steun op 23.997,21 (bodem van 28 juni). De RSI toont al hogere bodems vanuit de oversoldzone.

 https://grafieken.tostrams.nl/dowjones-rsi.gif


S&P 500 test steun

De S&P 500-index (Wall Street) is de steun 2.594,62 (bodem van 3 mei) genaderd. De RSI (onderste helft van de 1e grafiek hieronder) krult al opwaarts vanuit de oversoldzone.

https://grafieken.tostrams.nl/sp500-rsi.gif

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

188 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stock Exchange Monkey 1 november 2018 09:23
    quote:

    Reigâh schreef op 1 november 2018 09:14:

    Goedemorgen, kom maar weer eens kijken. Alles OK hier.
    Stukje van Royce lees ik gewoon met andere ogen :)
    Sommige leden zie je graag terugkomen ! AB met een smile :-)
    Alles nu redelijk op orde/netjes dus thuis.
  2. [verwijderd] 1 november 2018 09:46
    quote:

    ONN schreef op 1 november 2018 09:43:

    De 520 trekt Eric :)
    Haha ja. Zit ook weer op het vinkentouw om een putje 500 nov. terug te kopen. Had ik 't gister al met beer56 over, nog best wel premie. Maar ik wil eigenlijk niet meer in geschreven puts zitten. Beetje angstig geworden :)
188 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links