Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Buy the Dips

TA: Buy the Dips

Elke lange termijn belegger behoort nu bovenop de mark te zitten, zeker nu de koersen zijn gedaald. Bovendien is de lange termijn meerjarige stijgende trend van de Nederlandse beurs nog steeds intact.

Aangezien wij met technische analyse in een vroeg stadium veranderingen in de financiële markten signaleren, zullen we ook koopkansen vinden.

Uiteraard moeten de aandelenbeurzen op korte termijn eerst een bodem zien te vormen.

Kansen

Ook voor de Nederlandse beurs dienen zich prima kansen aan nu de AEX terugvalt binnen het 9-jarige stijgende trendkanaal. Vooral sterke aandelen, die door de beursdaling een tikje hebben gehad, moet men in de gaten houden.

Dit zijn rijpe appels die nu uit de boom vallen. Zonder volledig te zijn, bespreek ik enkele daarvan hieronder, zoals: ASR Nederland, IMCD, Takeaway.com en Wolters Kluwer.

AEX nog niet gedraaid

De AEX-index heeft met de doorbraak onder de laatste koersbodem rond 533,91 punten de dalende fase gevalideerd. De recente opleving, binnen de neerwaartse fase, heeft een lagere top opgeleverd onder die voormalige steun.

Deze oude steun fungeert nu dus als nieuwe weerstand. Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technisch beeld negatief. Het technisch beeld blijft zwak zolang de AEX-index lagere toppen en bodems vormt.

Er ligt een eerste steun rond 512,82 punten. De volgende ligt pas op 506,05 punten (de bodem van 20 juli 2015). Weerstand zien we op 554,34 punten (gevormd op 27 september). Enkel boven de weerstand 554,34 (gevormd op 27 september) wordt de dalende fase verlaten en komt er wat ruimte voor herstel richting 576,90 (top van eind juli/begin augustus).

Overigens is doorbraak van deze horde nodig om een wat duurzamere verbetering aan te geven. Pas hierna kan de AEX de rally richting 600-609 vervolgen.


ASR Nederland

In de recente correctie vormde ASR Nederland een hogere bodem binnen de stijgende trend. Nu de koers boven de voorgaande top weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 38,88 (bodem van 9 augustus).

De stijgende 200-dagenlijn van ASR Nederland (glooiende rode doorlopende lijn) wijst op een positieve technische conditie. De B.O.B. indicator (glooiende blauwe doorlopende lijn) loopt omhoog en geeft betere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt.


IMCD

IMCD consolideert binnen de stijgende trend. De weerstand ligt rond 73,00 (berekend koersdoel). Hogere koersbodems geven aan dat er bij correcties nog altijd op hogere niveaus wordt ingestapt.

Met een doorbraak en slotstand boven de laatste koerstop wordt een tussenliggende weerstand uit de weg geruimd. De stijgende trend kan dan worden vervolgd. Steun ligt op 56,80 (bodem van 7 mei). Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (glooiende rode doorlopende lijn) laat een opwaarts verloop zien.

Dit wijst op een positieve technische conditie. De stijgende trend van de B.O.B.-indicator (blauwe lijn) van IMCD geeft betere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt.


Takeaway.com dipt binnen uptrend

In de recente daling zakt Takeaway.com terug naar het niveau van de voorgaande toppen. Het beeld blijft positief, zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven. Aan de bovenkant is er ruimte richting 70,10 (top van 31 augustus). De steun ligt op 55,10 (bodem van 19 februari).

Na een doorbraak onder steun 55,10 wordt 41,00 het volgende neerwaartse koersdoel. De 200-dagenlijn (glooiende rode doorlopende lijn) laat een opwaarts verloop zien. Dit wijst op een positieve technische conditie.

De opwaartse richting van de B.O.B.-indicator suggereert betere prestaties, vergeleken met de rest van de markt.


Beperkte correctie Wolters

Wolters Kluwer valt terug binnen de grenzen van de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Er ligt steun op 49,18 (bodem van 1 augustus).

Weerstand ligt rond 65,00 (berekend koersdoel). Na een doorbraak onder steun 49,18 wordt 44,86 het volgende neerwaartse koersdoel.

Het stijgend verloop van de 200-dagenlijn (glooiende rode doorlopende lijn) laat een stijgende trend zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer. De opwaartse B.O.B.-indicator signaleert dat Wolters Kluwer beter presteert dan de rest van de markt.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASR Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wolters Kluwer

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
amarillus1969
0
stel....usa gaat ook naar niveau van maart 2017..... 4000 punten. een kwart. normaal gaan koersen harder in europa naar beneden maar laten we daar nu niet eens van uit gaan. Staat de aex op 400..... alleen als dus usa ook in de verkoop gaat en waarom niet?
Geschorst en weet niet waarom
0
quote:

fred optie schreef op 22 oktober 2018 08:19:


Elke lange termijn belegger behoort nu bovenop de mark te zitten, zeker nu de koersen zijn gedaald.

Fred, wat denk jij wat de markt de komende maand gaat doen?
Is het nog buy the dips.
123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:40 TA: Coronacorrectie verdiept zich 261
 2. 25 feb TA: Beurzen in mineur 430
 3. 24 feb TA: Dollar sterk, aandelen verzw... 260

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 579,80 14:28
  -2,91
  -0,50%
 2. ASR Nederland 32,800 14:13
  -0,290
  -0,88%
 3. JUST EAT TAKEAWAY 85,050 14:12
  -1,100
  -1,28%
 4. Wolters Kluwer 69,400 14:13
  +2,000
  +2,97%