Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Netflix +12,2%

Liveblog: Netflix +12,2%

Update 22.15 uur: IBM valt tegen

IBM staat nabeurs 4,6% lager, omdat met name de omzet lager uitvalt dan verwacht. De nettowinst per aandeel was dan wel weer wat beter dan waar analisten op hadden gerekend.

Auteur Niels Koerts

IBM verwacht in 2018 onderaan de streep $13,8 per aandeel over te houden. Dit is precies in lijn met de taxaties van analisten.   


Update 22.10 uur: Up up up

Netflix geeft de Nasdaq een nieuwe boost omhoog. Ook Alphabet en Facebook staan after hours een procent hoger.

Auteur Niels Koerts


Update 22.05 uur: Daar gaan we

Netflix speert ervandoor after hours. De koers spuit maar liefst 12,2% omhoog. 

Zowel het aantal nieuwe gebruikers als de winst viel enorm mee.

De trigger voor de koersstijging is dat er bijna 7 miljoen nieuwe gebruikers bijkwamen, terwijl analisten rekenden op 5,6 miljoen. Daar komt bij dat Netflix verwacht dat er in het vierde kwartaal 9,4 miljoen nieuwe abonnees bijkomen, terwijl de consensus voor Q4 op 7,7 miljoen nieuwe gebruikers lag. 


Update 22.00 uur: Big rally

Ondertussen is Wall Street gesloten met dikke vette plussen. De Dow Jones en S&P500 stijgen beide 2,2% en de Nasdaq weet zelfs 2,9% hoger te sluiten. We moeten terug tot eind maart voordat we deze plussen op de borden hebben gezien.

Auteur Niels Koerts


Update 21.55 uur: 

Na 22.00 uur publiceren Netflix en IBM haar derdekwartaalcijfers. Analisten verwachten van Netflix een nettowinst per aandeel van $0,68 op een omzet van $4 miljard. Veel belangrijker is het aantal nieuwe gebruikers en die wordt getaxeerd op 5,55 miljoen.

Kijken we naar IBM dan ligt de consensus op een nettowinst per aandeel van $3,40 op een omzet van $19,1 miljard. We gaan het meemaken en ik probeer het zo snel mogelijk aan u mee te delen.

Auteur: Niels Koerts


Update 17:00 uur: Pur, duct tape en tie wraps aandelen

Hm, ook op de beurs kunnen we ons nog wat parkeergarages en zo herinneren die nog sneller ineen zegen dan de koersen van onze bouwers. Eerder vandaag al flarden berichten hierover, strak maar even kijken. Misaschien dat de koersen hierdoor vandaag ook wat achterblijven, maar dat is echt koffiedik kijken.

 


Update 16:45 uur:

Risk-on! Of de markt echt draait na een vervelende week weet nog niemand, maar opvallend is wel dat door de bank genomen de afgetsrafte fondsen de stijging aanvoeren. Kijk bij mijn eerdere blog vandaag, de stijgers in de AEX zijn allemaal fondsen die in een bearmarket zitten.

Meest opvallende jubelaar is wellicht ASML - met in haar kielzog sectorgenoten ASMI en Besi - dat morgen om 07:00 uur met Q3's, orderboek en outlook komt. Vraag mij niet waarom of waar het vandaan komt, maar daar lijken we vanmiddag met z'n allen ineens weer alle vertrouwen in te hebben.

Of zijn het vooral de Amerikanen? U ziet vooral n na 15:30 uur de volumepiekjes en vergeet niet dat het fonds ook in de Nasdaq 100 en Philadephia Semiconductor Index (SOX) zit. En ik vermoed dat de hele chipwereld naar die cijfers uitkijkt, want tot dusverre zijn de berichten tegenstrijdig uit die sector.

Geef ik u net al gisteren nog de historische zevendaagse koersreacties op kwartaalcijfers van ASML, voor wie ze wil dobbelen. Veel succes.

 


Update 15:45 uur: Eindjeaarrally? :-)

No guts no glory: ik roep het gewoon. Reken mij maar af in de komende maanden en misschien al wel uren :-) Zonder dollen, het gaat wel lekker vandaag na een rotweek.

 


Update 15:20 uur: Uber!

Ka-ching! Wat er al niet kan in twee maandjes.

Zo is het beter zichtbaar, dan begrijpt u meteen die bedragen. Oh ja, Uber maakt geen winst. Dat u het weet.

Hier zijn eigenlijk de enige echte cijfertjes uit het stuk. Dividend kunt u voorlopig wel schudden:

In documents distributed in recent days related to a potential bond offering—led by Morgan Stanley—Uber indicated it won’t be profitable for at least three years. It expects to generate between $10 billion and $11 billion in revenue this year compared with $7.78 billion last year.

Lees je mee Takeaway? Even verderop:

The bankers have valued the company’s food-delivery service, UberEats, at as much as $20 billion, according to one person. That is twice what Grubhub Inc., the leading U.S. food-delivery service, trades at today on the public markets.

UberEats operates in nearly 500 cities globally and is expected to reach $6 billion in orders this year, from which the company takes a commission. While still a money-loser, it is expected to become profitable much sooner than Uber’s ride-hailing business and so could help subsidize losses.

Ter vergelijking, Takeaway is nu €2,3 miljard waard. Ten opzichte van die $20 miljard past daar de hele vloot bezorgers van Thuisbezorgd tussen. Misschien moet je Goldman Sachs en Morgan Stanley eens laat aan de bar op een bierviltje de waarde van je bedrijf laten uitrekenen, Jitse :-)

 


Update 15:00 uur: TamTam

Omdat u geen komma wilt missen bij TomTom. De woorden van de CEO zorgen wat reuring en omzet als ik de daggrafiek zie, maar de koers wil niet opveren. Helaas, ondanks dat de brede markt aantrekt.

 


Update 14:20 uur: BlackRock

Wat zou u met $6,4 biljoen doen? Da's vijf keer het hele Damrak en dan houdt u nog genoeg over voor een bloemetje en glimmer voor uw partner en een mooie fles voor uzelf. Ik verbaas mij ieder kwartaal weer over de niet te bevatten cijfers van BlackRock en Vanguard, de nummer twee ter wereld en ook groot ETF-huis.

 


Update 13:50 uur: Ahold Delhaize

Ik probeer uit te zoeken hoe en wat, er lijkt iets bij Ahold Delhaize te spelen.

Gevonden, Wal-Mart winstwaarschuwt, maar het lijkt vooral technisch door een desinvestering...? Hier leest u ANP. Het concern geeft meteen alle cijfers vrij en dat ziet er op het eerste gezicht niet slecht uit, geloof ik. 

 


Update 11:55 uur: Air France-KLM

Business Insider (BI) heeft mooie sigerendoossommen:

Het is een vraag die vaker onbeantwoord in de lucht hangt. Waarom is dat eigenlijk? Waarom staan u en ik vooral belasting te betalen als we tanken en mogen carriers gratis en voor niks hun buikjes vullen? #schande #ophef Ah, vandaar. Kwartje van Kok, niets zo permanent als een tijdelijke maatregel dus. BI:

Zo is een vliegticket vrijgesteld van btw en wordt er op kerosine geen belasting geheven. Dat is besloten in 1944 met het verdrag van Chicago om de commerciële luchtvaart te stimuleren.

Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld ene Air France-KLM, om maar een naam te noemen, er niet op zit te wachten dat die ongelijkheid wordt opgeheven, want dat is het. Huiskamervraag: welke percentage van de bovenstaande vier gaat er van de koers, mócht... Hier is het basismateriaal. Sinds 2004 is KLM aan boord.

Zelfs met korting bakt het bedrijf en de koers er helemaal niets van. Niets uiteindelijk zo duur als gratis deel zoveel? 

 


Update 11:35 uur: Eurocommercial Properties

Opvallende prijsactie bij dikke daler Eurocommercial Properties, want nieuws is er niet.

Het aandeel staat op de laagste stand sinds begin 2014. Is het misschien een technisch verhaal? Steunen en doorbraken: u kent het.

De cijfers laten nog even op zich wachten. Opvallend dat EP het precies andersom doet: op 6 november is eerst de aandeelhoudersvergadering, twee dagen later gaat het fonds ex-dividend en een dag later volgt weer de Q3-rapportage.

 


Update 11:15 uur: Heijmans

En zo levert Heijmans na een mooie rally van bijna twee jaar in een paar dagen de hele jaarwinst in. Het fonds zit weer in een bearmarket.

Technisch is het geen fraai verhaal en fundamenteel wrijft Kepler Cheuvreux het er nog even in.

  • ABN Amro - naar €29,40 van €30 - Kepler Cheuvreux
  • ING: - naar €12,70 van €13,30 - Kepler Cheuvreux
  • Heijmans: naar €12,25 van €13 - Kepler Cheuvreux

 


Update 09:30: TomTom?!

Wat, -7% nu al?! Ik had er eerlijk gezegd wat meer van verwacht. Veel meer. Gelukkig heb ik afgeleerd om bij cijfers van een fonds wel eventjes te roepen hoe de koers opent. Ik kan me nog exact de gelegenheden, namen en rugnummers uit het verleden herinneren waarmee ik volledig de mist in ging.

Kan geen toeval zijn dat uitgerekend Tom van KBC die (en het aandeel zelf) het beste duidt. Hij geeft ook meteen het minpuntje uit de rapportage aan en is dit wellicht de reden dat het aandeel valt? Volvo dus. Dat scheelt €50 miljoen omzet. 

Flink meevallende cijfers op zich, maar het beste nieuws is denk ik nog de outlook-verhoging. Uit het persbericht:

Dat het een rollercoaster-fonds is klopt, zowel wat koers, bedrijfsmatig als sentiment betreft. Ter memorie, hier de hele koersgeschiedenis versus de winst en de koerswinstverhouding. Het is een schoolvoorbeeld van een aandeel dat ooit vele malen hoger stond dan nu, maar toch goedkoper was.

Eingelijk is de rapportage van vandaag volledig in lijn met die grafiek: goed en slecht nieuws tegelijk en misschien zelf wel een vat vol tegenstrijdigheden. Fraaie cijfers en een flinke outlook-verhoging, maar wel een mooie klant die na Renault en de zijnen de deur uit loopt. De analisten sluiten zich hier bij aan.

U vindt het op het forum: Martijn van NIBC is lyrisch, bij Jos van InsingerGilissen kan er ook een lachje af, maar onze Nico is sceptischer. Hij spotte het vanochtend ook meteen dat van Volvo. ING begint daar nu ook over. 

En zo komen we weer bij Tom uit: TomTom is en blijft een rollercoaster. Heb ik nog een huiskamervraag voor het forum: wat had de koers gedaan als TomTom op verschillende dagen met een apart persbericht Volvo en nu deze cijfers was gekomen? 

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2018 09:48
    Volvo contract 50 miljoen euro gedeeld door looptijd van 3-5 jaar = 10-15 miljoen omzet.

    Daar tegenover staat dat de outlook, omzet, ebitda, cashflow allen RUIM boven verwachting zijn.

    En de interesse in de verkoop van Telematics is groot.

    Maar even kijken waar de koers staat na de conference call vanmiddag..
  2. forum rang 5 DNFTT 16 oktober 2018 09:57
    Als je de oorzaak van het koersverloop nu nog met een vergrootglas in het bedrijf zelf zoekt dan heb je een bord voor de kop.
    Er worden in korte tijd enorme hoeveelheden aandelen in de markt gegooit waarbij de gemiddelde dagomzet al in een half uurtje wordt bereikt. Enig doel is het laten klappen Turbo's en stoploss waarna bestens verkooporders een lagere instap garanderen.

  3. [verwijderd] 16 oktober 2018 10:03
    quote:

    japio,o schreef op 16 oktober 2018 09:57:

    Als je de oorzaak van het koersverloop nu nog met een vergrootglas in het bedrijf zelf zoekt dan heb je een bord voor de kop.
    Er worden in korte tijd enorme hoeveelheden aandelen in de markt gegooit waarbij de gemiddelde dagomzet al in een half uurtje wordt bereikt. Enig doel is het laten klappen Turbo's en stoploss waarna bestens verkooporders een lagere instap garanderen.

    Dat kan gebeuren alleen als grote jongens samen met Nico en Jos doen!
  4. Brievenbus 16 oktober 2018 10:04
    Er was laatst ingezet op een veel lagere koers voor Tom Tom op dat negatieve nieuws.
    Tom Tom kwam toch wat terug, door positief nieuws.
    Dan worden in A'dam vervolgens gewoon mooie kwartaalcijfers negatief uitgelegd, en wat actie ondernomen om de koers TOCH te drukken, vaste prik.
    Is nou eenmaal op ingezet.
    Weet inmiddels iedereen, alleen, men schrijft er niet over....
  5. Boort 16 oktober 2018 11:47
    quote:

    Brievenbus schreef op 16 oktober 2018 10:04:

    Er was laatst ingezet op een veel lagere koers voor Tom Tom op dat negatieve nieuws.
    Tom Tom kwam toch wat terug, door positief nieuws.
    Dan worden in A'dam vervolgens gewoon mooie kwartaalcijfers negatief uitgelegd, en wat actie ondernomen om de koers TOCH te drukken, vaste prik.
    Is nou eenmaal op ingezet.
    Weet inmiddels iedereen, alleen, men schrijft er niet over....
    Wordt jij niet moe van jezelf?
  6. forum rang 7 ffff 16 oktober 2018 12:16
    Zitten hier ook nog echte beleggers?

    Alweer voor de lol, al kun je er gif op innemen dat daar van bekende zijde weer lullige reacties op komen. maar IEX is toch een beleggerswebsite.

    Dus daar gaat ie:

    Aankooporder Heijmans: 5701 aandelen tegen 9,55 Euro.

    Voor die prijs wil ik ze wel hebben. Bijna vanmorgen opgepikt. Koers was toen 9,60. Maar die 9,55 komt ook nog wel.
  7. [verwijderd] 16 oktober 2018 14:02
    Als particulier heb je niet veel te zoeken op de beurs; de beurs wordt volledig gemanipuleerd door 'niet particulieren'. Of het nu BAM, PostNL, AholdDelhaize etc.etc. is: overal het zelfde liedje. Shorters brengen bepaalde fondsen volledig nar de afgrond...AFM doet niets en VEB en hier op dit forum wordt e.e.a. niet aan de kaak gesteld.
  8. Snuggerst 16 oktober 2018 14:13
    quote:

    Brievenbus schreef op 16 oktober 2018 10:04:

    Er was laatst ingezet op een veel lagere koers voor Tom Tom op dat negatieve nieuws.
    Tom Tom kwam toch wat terug, door positief nieuws.
    Dan worden in A'dam vervolgens gewoon mooie kwartaalcijfers negatief uitgelegd, en wat actie ondernomen om de koers TOCH te drukken, vaste prik.
    Is nou eenmaal op ingezet.
    Weet inmiddels iedereen, alleen, men schrijft er niet over....
    Da's inderdaad om moe van te worden….
    Cijfertjes zijn niet van belang, het aandeel bestaat daar niet uit, de index zelf ook niet, het is gewoon een getallen ding, aandeel zit er vol mee, en de index zelf ook… Neem de moeite om met een grafiek te komen, vermeld TA wel de aanstaande richting!.. Het geblaat om niets kan in éen klap over zijn..
  9. [verwijderd] 16 oktober 2018 14:29
    DAAR SCHRIJFT NIEMAND OVER: een zeer juiste constatering. Ahold: puur manipulatie......zie de koers van de laatste weken; ik zou graag willen weten hoeveel aandelen er gemiddeld dagelijks werkelijk door particulieren worden verhandeld en dus wat het aandeel is van de professionele handel, shorters etc. Het is m.i. fishing: middenin de manipulatie wordt de particulier genaaid en betaald te veel of krijgt te weinig. Als LT-belegger heb je er ook niet veel aan.
  10. Boort 16 oktober 2018 14:38
    quote:

    albizia99 schreef op 16 oktober 2018 14:29:

    DAAR SCHRIJFT NIEMAND OVER: een zeer juiste constatering. Ahold: puur manipulatie......zie de koers van de laatste weken; ik zou graag willen weten hoeveel aandelen er gemiddeld dagelijks werkelijk door particulieren worden verhandeld en dus wat het aandeel is van de professionele handel, shorters etc. Het is m.i. fishing: middenin de manipulatie wordt de particulier genaaid en betaald te veel of krijgt te weinig. Als LT-belegger heb je er ook niet veel aan.
    Als jij het 'pure manipulatie' vindt, dan ga jij er in dit geval vanuit dat met het bedrijf niets mis is terwijl de koers wel daalt. Koop dan rustig wat calls en/of aandelen bij in plaats van te zeuren...

    Als LT-belegger moet je je over dit soort dipjes al helemaal niet druk maken. Ahold is een prima dividendfonds, hoewel ze de U.S. tak van mij wel mogen verkopen.
  11. [verwijderd] 16 oktober 2018 14:48
    Tja: de opsteller van deze kolom schrijft: 'lijkt van technische aard te zijn (Wallmart): desinvestering.......en nu dan de verklaring waarom het aandeel AHoldDelhaize dan circa 3% daalt.....wie het weet mag het zeggen!

    En dan verder: mooi dividendfonds: ja als je circa € 0,60 ontvangt en de koers gemiddeld lager en kijk nog eens terug naar de uitspraak van de voormalige CEO, had net zijn aandelen verkocht rond de 22 euri en zie"de koers staat te hoog". Veelal hebben we een kort geheugen.....
  12. Boort 16 oktober 2018 15:43
    Een grote speler wijzigt zijn guidelines neerwaarts in een gespannen retailmarkt. Dat werkt in de hele sector door. Bovendien wordt waarschijnlijk nog versterkt door alle (sector)fonsen, trackers en indices waar ADH samen met Wal-Mart in zit.
    Maar als je het persbericht filtert op relevantie aan ADH en haar markt, merk ik op dat er weinig verandert is. Zo onstaan koopkansen in mijn optiek.
    Als je blijft wachten tot je een verklaring voorgeschoteld krijgt, koop je altijd voor de volle mep.
    Dividend vorig jaar was 0.63, waarbij Q1 en Q2 forse groei in EPS hebben laten zien. Je beschuldigd dhr. Boer van manipulatie, heb je hier bewijs voor? Blijf niet te lang hangen in het verleden, maar kijk liever naar de toekomst!

    Aan de koers te zien hebben meer mensen door dat de daling onterecht was..
  13. PentaGoNix 16 oktober 2018 15:58
    quote:

    *Justin* schreef op 16 oktober 2018 09:48:

    Volvo contract 50 miljoen euro gedeeld door looptijd van 3-5 jaar = 10-15 miljoen omzet.

    Daar tegenover staat dat de outlook, omzet, ebitda, cashflow allen RUIM boven verwachting zijn.

    En de interesse in de verkoop van Telematics is groot.

    Maar even kijken waar de koers staat na de conference call vanmiddag..
    Een CC waar HG zich kapot voor moet schamen maakt dat de koers nog steeds op -13.0% staat. Ongelooflijk maar waar.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links