Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bij de AEX-index houdt de verkoopdruk aan.

Richting:Dalend
Trendwijziging:-
Slotkoers:517,89
Steun:506,05
Weerstand:554,34
Steun 2:489,80
Weerstand 2:576,90

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Nederlandse beurs (AEX-index) heeft met de doorbraak onder de laatste koersbodems de dalende fase hervat. Verdere koersdalingen mogen worden verwacht. Het technisch beeld blijft zwak zolang de AEX-index lagere toppen en bodems vormt. Verdere koersdaling richting steun 506,05 (bodem van 20 juli 2015) mag niet worden uitgesloten. Weerstand ligt op 554,34 (gevormd op 27 september). Enkel hierboven verbetert het beeld.

  • De MACD geeft op korte termijn een negatief signaal (daalt en beweegt onder 0).


  • De RSI geeft op korte termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op korte termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op korte termijn omlaag


  • Deze indicator geeft aan dat de koers onder de lange termijn gemiddelde waarde noteert. Er is nog geen sprake van een extreme situatie. De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente columns van Tostrams.nl

  1. 22 feb De kopers bij United Technology ...
  2. 22 feb Cisco Systems beweegt in een ste...
  3. 22 feb Royal Dutch Shell lijkt een hoge...
Gesponsorde links