Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Vastgoed, Unilever en Wessanen

Liveblog: Vastgoed, Unilever en Wessanen

Update 15:40 uur: vastgoed!

Gevalletje buy the rumour voor onze vastgoedfondsen, het is nog even wachten op de facts in de komende tijd. Unilever reageert niet. Bij de weg, in Londen staat Unies -1%. Zo blij zijn ze daar dat het Rotterdamse feestje niet doorgaat:-)

 


Update 14:55 uur: Adyen

Voor de vrijdagmiddagborrel moet u niet bij Adyen zijn. Ik zoek het uit, ik zie niet zo gauw waarom het aandeel ineens hard onderuit gaat. Niet voor het eerst, maar toch.


 


Update 14:45 uur: Wessanen II

We hebben met Wessanen gemaild over wat het bedrijf zelf vindt van het ING rapport - geen winstatijging de komende twee jaar - en die sell van vandaag, maar helaas. Het bedrijf kan en mag niet inhoudelijk reageren. Anders krijgt het de AFM ook nog in z'n nek.

Over AFM gesproken: wie weet een leuke waar die letters nou voor staan? Hier is zommaar willekeurig gekozen basismateriaal ter inspiratie.

 


Update 14:30 uur: Payroll Report

Nou, die dollardaling is er ook alweer weer uit. Nu al. Oh nee, het beweegt het alweer, want hoe zat het ook alweer met orkaan Flotrence? Nou ja, tot zo ver het Payroll Report dan maar.

Bloomberg vertelt u alles. Bijvoorbeeld dat de Amerikaanse werkloosheid op het laagste punt in 49 jaar staat. Dat was nadat Neil Armstrong net terug kwam van de maan en een andere baan moest zoeken, Ajax en Feijenoord Europese top waren en Eddy Merckx zijn eerste Tour won en de rest van het peleton de WW in reed.

 


Update 10:25 uur: Hoe nu verder Unilever?

Royal Dutch Shell zit er niet in. Dat was voor mij de belangrijkste reden om in een AEX- en niet in een MSCI Netherlands tracker te beleggen. Het zal toch niet gebeuren dat ook Unilever daar uit verdwijnt, omdat MSCI het mogelijk net als Olies als een Brits en niet meer als een Nederlands fonds ziet?

Zo ver is het nog lang niet en komt het misschien ook niet. Wie het echter weet mag het zeggen hoe Unilever haar duale structuur gaat vereenvoudigen, nu ze haar Rotterdamse Alleingang laat varen. Wie weet kiest ze nu wel voor Londen. In ieder geval zijn na vandaag alle opties weer open.

Met de mogelijke politieke gevolgen van deze beslissing bemoei ik mij niet mee, maar voor u puur als aandeelhouder is het afblazen van de beslissing niet slecht? Pijnpunt voor Britse beleggers was onder mee dat ze bang waren dat Den Haag Unilever wel even tegen overnamekandidaten enzo beschermt.

Dat scheelt in de koers - Dutch Discount 2.0 - en daarmee wordt ook de druk voor Unilever om zo goed mogelijk te presteren minder. Laat het brutale durfkapitaal en de meedogenloze shorters maar lekker als gieren hun rondjes draaien boven het hoofdkantoor, dat houdt iedereen daar scherp en wakker.

Verder is het vooral speculeren. Of hij de kerst haalt of niet, CEO Paul Polman gaat sowieso volgend jaar weg en wie wordt zijn opvolger? Dat kan maar zo een buitenlander worden die niet zoveel met Nederland en Rotterdam heeft. Of de duale stuctuur wordt gewoon behouden.

Het zou mij niet verbazen dat Unilever dit dossier even op de lange baan schuift, als alle stormen zijn gaan liggen en alle emoties in polder en City zijn bedaard. Kan het concern ook eerst mooi nog even aan kijken hoe een harde, zachte of misschien wel helemaal geen Brexit uit pakt.

Zou ik bijna nog vergeten wat voor prachtig aandeel Unilever al decennia is. Onze pensioenpotten puilen er van uit. U ziet koers (oranje), winst (blauw) en dividend (paars) per aandeel per sadlo hand-in-hand hard oplopen (hoezo is de beurs een casino?), waar de waardering re-de-lijk constant is. Die houdt vooral verband met de rente?


 


Update 09:20 uur: Wessanen...

Wat, -15%?! Het zijn de adviezen die het verschil maken vandaag. Vooral Wessanen. Lieve help, wat richt je aan, ING... Ik heb het niet, maar het rapport heet French Toast. Dit is ING's conclusie:

Wessanen has suffered two earnings misses in 2018 and we believe that this is evidence that the company is going ex-growth for the next two years. We cut our earnings forecasts and reduce our assumed valuation multiple, which results in a cut of our 12-month share price target from €9.90 to €6.40.

TomTom gaat dan weer lekker op een Frans advies. 

  • Wessanen: naar €6,40 van €9,90 - ING
  • TomTom: naar buy van hold en naar €9 van €10 - Kepler Cheuvreux


 


Update 08:20: Unilever

Toen wij niet naar Rotterdam vertrokken, toen vertrokken wij niet naar Rotterdam. Dit gaat een hoop herrie geven vandaag in de polder en rond de Hofvijver? De social media ontploffen al. Verder is het de vraag of de CEO de kerst haalt? 

Hier in uw eigen moerstaal:

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 5 oktober 2018 11:28
    Het ging de Britse aandeelhouders trouwens vooral om de FTSE notering. Dat zou voor indexfondsen en beleggingsfondsen met een Brits mandaat verplicht verkopen betekenen. En Unilever is geen kruimelwerk, dus dat is nogal wat verloop in al die fondsen. En dat alles zonder overnamepremie.
  2. forum rang 5 theo1 5 oktober 2018 11:48
    Op de achtergrond speelt natuurlijk ook het Nederlandse gestuntel met die dividendbelasting, de vrees dat ze uiteindelijk toch een woud aan Nederlandse beschermingsconstructies gaan oprichten en de verdenking dat die hele move eigenlijk een politiek anti-brexit statement is. Maar dat is allemaal achtergrond.

    Het is natuurlijk ook raar dat zo'n groot bedrijf alleen in een Mickey Mouse index als de AEX zit terwijl het voor zeker de helft Brits is.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links