Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Allez les Bleus!

TA: Allez les Bleus!

De Franse beurs weet de laatste weken binnen Europa de sterkste prestaties neer te zetten. Nadat begin september de bodem werd gezet, veerde de CAC 40 index hard op.

De aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Franse beurs liggen er ook op lange termijn technisch nog goed bij. Ik loop er vandaag een aantal langs.

AEX index

Eerst nog even kort de Nederlandse beurs. De AEX-index blijft moeite houden met de dalende toppenlijn over de toppen van de afgelopen maanden.

Gisteren moest de index in eerste instantie weer een flinke stap terug doen voordat er wat herstel optrad. Hiermee is de schade vooralsnog beperkt gebleven.

Pas wanneer de Nederlandse beurs de dalende toppenlijn weet te breken, zal er ruimte vrijkomen voor een groter herstel.

Het volgende richtpunt wordt dan de top van augustus van circa 565,58 punten.

Onder de steun van 543,87 punten zal het herstel worden afgebroken en kan de index verder corrigeren.

CAC 40 index

De Franse CAC 40 index bestaat uit 40 aandelen met een verschillende marktkapitalisatie. Zo is de marktkapitalisatie van LVMH bijna 20 keer zo groot als het kleinste aandeel, Valeo. De vier grootste aandelen hebben een grote invloed op het koersverloop van de index.

Ik bespreek hieronder eerst het technische beeld van de CAC 40 index en vervolgens de technische plaatjes van LVMH, Total, l'Oréal en Sanofi.

De CAC 40 index heeft met de consolidatiefase die eind mei werd ingezet de stijgende trend verlaten.

Het afgelopen half jaar zagen we per saldo een meer neutraal koersverloop zonder duidelijke richting. Ondanks vaak forse koersuitslagen is de index per saldo niet veel opgeschoten.

De steun rond 5.242,64 punten is recent nogmaals getest en de koers is weer opgeveerd. De correctieve fase van de laatste maanden is verlaten en een aanval op de weerstand van 5.657,44 punten  lijkt te zijn ingezet.

Pas wanneer deze weerstand wordt gebroken, zal de oude stijgende trend weer worden opgepakt en worden hogere koersniveaus mogelijk.

LVMH

Louis Vuitton Moët Hennessy, oftewel LVMH, ligt er technisch bezien niet verkeerd bij. LVMH stabiliseert binnen de opwaartse trend.

De hogere koersbodems signaleren echter nog steeds vraag naar het aandeel. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking is van de opwaartse trend.

Van belang is dat LVMH boven de steun van 278,60 (de bodem van 29 juni) blijft.

De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. In dat geval wordt de opgaande trend gevalideerd en mag verdere koersstijging verwacht worden.

Het volgende koersdoel ligt dan rond €350,00.


Total

Oliemaatschappij Total weet te profiteren van de oplopende olieprijs.

Total beweegt in een stijgende trend. Beleggers durven op hogere niveaus in te stappen, hetgeen duidt op een koopkrachtige vraag.

De recente doorbraak boven de laatste koerstop is nog nipt, maar geeft wel de opwaartse intenties aan van het aandeel.

Total heeft aan de bovenkant weerstand rond €63,40 (gevormd op 9 juli 2007).

De steun bevindt zich rond €51,57 (de bodem van 7 september).


l'Oréal

Cosmeticaconcern l'Oréal is de afgelopen maanden even op adem gekomen na een mooie stijging.
Het aandeel pauzeert binnen de stijgende trend.

De hogere koersbodems signaleren nog steeds vraag naar l'Oréal. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de stijgende fase.

l'Oréal is recent opgevangen door de koerstoppen van 2017 en draait weer omhoog.

De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de recente koerspiek naar boven wordt gebroken. Dan mag verdere koersstijging verwacht worden.

Enkel bij een terugval onder de steun van €197,25 (de bodem van 26 juni 2017) verzwakt het beeld.Sanofi

Geneesmiddelenproducent Sanofi weet het herstel van de afgelopen maanden door te zetten. Het aandeel heeft begin dit jaar de lange termijn steun rond 62,50 bereikt en is vanaf dat niveau weer omhoog gedraaid.

De afgelopen maanden is het aandeel verder opgelopen en teruggekeerd boven het 200-daags gemiddelde.

De hogere koersbodem die in augustus is gevormd boven de 200-dagenlijn heeft de verbeteringen bevestigd.

Er is een stijgende trend ingezet richting hogere koersniveaus. Het eerste richtpunt voor het herstel ligt nu rond de weerstand van €86,39 (de top van oktober 2017).

Daarboven ligt het lange termijn koersdoel rond €93,82.Concluderend stel ik vast dat de Franse beurs momenteel voorop loopt in het herstel van de Europese beurzen.

De lange termijn technische plaatjes van de vier grootste aandelen uit de CAC 40 index zien er daarnaast dusdanig positief uit, dat de kans groot is dat de Franse beurs binnenkort haar lange termijn stijgende trend weer op kan gaan pakken.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

CAC 40

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

LVMH

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

L'OREAL

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Total

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Sanofi

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
193 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
GiPrices
0
Ja ongeveer 3.5pt, of 551 of 548. Alhoewel Asia ook onderuit dendert, wellicht een zelfde scenario in NL.
snuf13
0
quote:

Bertussie schreef op 4 okt 2018 om 07:25:


Bij een rode aex en us volgt straks zeker weer de kop "Handelszorgen en Italie baart beleggers zorgen"


Ja het is altijd weer hetzelfde liedje......
Yanks in totaal 200 punten eraf, hier 2 punten dalen...

Yanks 200 punten erbij, hier een % erbij........wie bedriegt wie???
Sem_7
0
Bio-marker
0
Amerikaanse 10 jaars naar 3,2. Angst voor inflatie en energiegebruik markets issues.
impanis
0
Kreeg alarmpje op de aziatische markten. Is duitsland gisteren niet open geweest? Staan lager dan de sluiting dinsdag of heb ik iets gemist? lijkt me niet normaal dat de aex 0.9 % was gestegen en de dax is gedaald. Als je 3.2 % op de langetermijnrente krijgt kan je al eens overwegen om uit de aandelen te stappen die all time high staan of toch af te bouwen.professioneel beheerd vermogen defensief karakter staat op min 0.23 %. Natuurlijk heb je hier valutarisico op die 3.2 procent maar dit was dit jaar ook in je voordeel zolang de club med landen 2.3 % van hun bnp blijven schulden maken gesteund door hun pippo draghi zal de euro blijven devalueren tov de dollar. we doen het beter dan de turkse lire
fred optie
0
quote:

antiflow schreef op 4 okt 2018 om 07:58:


Beurs is compleet fake en nep


haahahaha... kom je snel achter.maakt niet uit als je maar verdient.
fred optie
0
quote:

easy56 schreef op 4 okt 2018 om 08:15:


Nwe auto s zijn niet aan teslepen voor iex beleggers:-)


kan ik niet kopen.. heb goudmijntjes gekocht ...geld op.

let op de mijntjes!!!

impanis
0
Ben van plan wat langetermijn put opties te kopen om professioneel beheerde portefeuille wat in te dekken. Ik betrouw de situatie niet maar als ik iets verander betaal ik mij blauw aan kosten. let op dit zijn de mensen die alle boekjes vol schrijven wat je moet doen. ik heb zo'n raar voorgevoel dat aandelen te hoog staan. Als we nog een paar puntjes hoger gaan en ik kif kif ben ga ik mij indekken tot december alvorens ik een paar procenten aan mijn broek heb.heb helaas de tijd niet meer en moet het vanop afstand volgen. Wat soms niet slecht is ipv de ganse dag te traden
easy56
0
Waardering van aandelen allang tehoog,maar wordt goed gepraat door lage rente en lieve TINA
:-)
193 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 07:30 TA: Staal draait stationair 87
  2. 14 okt TA: Europese beurzen op het vink... 85
  3. 11 okt TA: Vluchtgedrag 285

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 577,93 +0,47%
  2. CAC 40 5.682,65 +0,70%
  3. L'OREAL 242,800 -0,41%
  4. LVMH 380,050 +0,21%
  5. Sanofi 82,170 +0,93%
  6. Total 46,435 +1,30%

Gesponsorde links